TUGAY CAN / İZ GAZETE - AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 31 Mart ve 23 Haziran’da gerçekleşen İstanbul seçimlerinden iki kez mağlup ayrılmasının ardından ilk kez İzmir’e geldi.

Yıldırım İzmir ziyareti kapsamında gittiği Kınık’ta gerçekleştirdiği bir konuşmada "Solcuların, CHP zihniyetinin bu ülkede hiçbir hizmeti yoktur. Onların tek işi konuşmak. Konuşmayı çok güzel yaparlar. Çünkü bu halk bunlara iktidar vermedikleri için konuşmakta usta oldular. 50 yıldır konuşuyorlar ama sağ iktidarlar hep hizmet yapmıştır, proje yapmıştır, ülkeyi kalkındırmanın dertlisi olmuşlardır. Son 17 yıldır Türkiye'nin nereden nereye geldiğini, İzmir'in nereden nereye geldiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Hiç merak etmeyin. Durmak yok, yola devam. Daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.

‘SOLCULARIN AYAKKABI KUTUSU DA YOK’

Binali Yıldırım’ın açıklamalarına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Yıldırım’a yüklendi. Polat, “Solcuların ve CHP düzeninin ayakkabı kutuları da yok, yağma düzeni de yok. Onlar gibi dün ortak olup bugün terk ettikleri de yok. Solcular ilkeleri ile hareket ederler dolayısıyla kanmazlar ve kandırılmazlar” dedi.

Polat sözlerini şöyle sürdürdü:

“Binali bey iki İzmir’de yenildi. İki kez de İstanbul’da yenildi. Bundan sonrası için kendisine Ankara’yı Gaziantep’i tavsiye ederim. Ancak oralarda da başarılı olabileceğini zannetmiyorum”

‘HİZMETİN SAĞCISI SOLCUSU OLMAZ’

Cumhuriyet Halk Partili bir diğer İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise gazetemize yaptığı açıklamada Binali Yıldırım’ın kurduğu cümlelerin kendisine yakışmadığını belirtti. Purçu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sol değerler üzerinden siyaset yaptığını hatırlatarak, “Hizmetin sağcısı solcusu olmaz. Bu ülkede her bir grubun emeği olmuştur. Dolayısıyla sağcılar şunu yaptı, bunu yapmadı şeklindeki bir düşünce tarzı hiç uygun değil. Kaldı ki Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Mustafa KEMAL Atatürk’tür. O olmasaydı Binali Yıldırım siyaset yapabilir midir? “ diye konuştu.

‘GELSİN İZMİR’DE YAPILANLARI ONA GÖSTERELİM, İKİ YIL SONRA DA İSTANBUL’U GEZSİN’

Atila Sertel “Halkın takdiri İzmir’de ve İstanbul’da gerçeği gösterdi. Binali Yıldırım İzmir’de ağır bir yenilgiye uğramıştı. İstanbul’da da ağır bir yenilgiye uğradı. Kişisel girdiği seçimlerde hiçbir başarı sağlayamadı, sağlayamaz. Herhalde bu durum onun psikolojisini bozmuş. Yoksa böyle konuşmazdı. Gelsin İzmir’de yapılan İzmir’de yapılan hizmetleri dolaştırarak gösterelim. İki yıl sonra da İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun yapacaklarını görsün” şeklinde konuştu.

‘AÇLIK SINIRI 5 BİN LİRA… HİZMET DEDİKLERİ ŞEY BU MU?’

Bedri Serter ise “Aslında kendisine verilecek bir cevap yok. Onlar Türkiye’yi batırdılar. Açlık sınırı bir 5 bin lira. Onların hizmet dedikleri şey bu mu? Herhalde ona 800 bin oy yetmedi. O yüzden buraları hatırladı. Bu tip sataşmalar kendisine yakışmıyor. Acısı çok büyük olmalı ki bu tarz söylemler kullanıyor” ifadelerini kullandı.

‘BİZ YAPARIZ AKP SATAR’

Ednan Arslan, “Binali Yıldırım İstanbul seçimlerinin etkisinden çıkamadı sanırım. Kendisi varlık fonuna devredilen kurumlara baksın. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu partisidir. Kendisi Cumhuriyet’in kuruluşuna ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında yapılan kalkınma çalışmalarına baksın. Biz yaparız AKP satar” dedi.

'BİNALİ YILDIRIM CUMHURİYET'İ KURAN PARTİMİZE MÜTEŞEKKİR OLMALIDIR'

Cumhuriyet Halk Partili bir diğer İzmir Milletvekili Murat Bakan ise gazetemize yaptığı açıklamada Binali Yıldırım'ın 2014'te İzmir'de 2019'da ise İstanbul'da başarısız olduğunu hatırlatarak "Binali Bey siyasi hayatında çok seçim geçirmiş devletin hemen hemen her kademesinde görev yapmış tecrübeli bir siyasetçi. Ancak yaptığı açıklamaları üzüntüyle takip ediyoruz. Belli ki İstanbul seçimlerinden kendisine hiçbir ders ve pay çıkarmamış. Hala toplumu kutuplaştıran, bölen açıklamalardan, partimizi karalama siyasetinden vazgeçmiyor, vazgeçemiyor" dedi.

Binali Yıldırım'ın  Cumhuriyet’i kuran Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde, Binali Bey, Erzincan’ın bir köyünden çıkıp bu ülkede Milletvekili, Bakan, Başbakan, TBMM Başkanı olduğunu dile getiren Bakan, "Kentimizden milletvekili olan Binali Bey, kendisine ülkeyi yönetirken bile ‘muhalefet etme’ şansı verdiği için Cumhuriyet’i kuran partimize, Cumhuriyet’in ilke ve devrimlerinin temsili, savunucusu ve koruyucusu olan İzmir’e müteşekkir olmalıdır"

'AKP MİLLETVEKİLLERİ İZMİR'E GELİP SADECE DERTLİ DERTLİ KONUŞABİLMEKTEDİR'

Bakan, "Öte yandan Binali Bey, bu ülkenin solcularını, bu ülkenin ana muhalefet partisini eleştirmeye çalışırken aslında kıymetli bir tespit de yapmıştır. İzmirliler 17 yılda ülkemizin nereden nereye geldiğini o kadar iyi gözlemlemiştir ki kendilerine kentimizde iktidar olma ‘şansını’ vermemiştir. O nedenledir ki AKP’nin temsilcileri İzmir’e gelip sadece ‘dertli dertli’ konuşabilmektedirler" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugüne kadar gördüğümüz tüm sağ iktidarlar, ülkemizi tam bağımsızlıktan uzaklaştırmakla, emperyalizme göz kırpmakla, özelleştirme adı altında memleketin her köşesini bilfiil satan politikalarla anılmıştır. Sağ iktidarların tamamı sözüm ona ‘özgürlükçü’ söylemler ve vaatlerle iktidara gelip ülkemizi otoriter bir anlayışla yönetmiş; memleketi ekonomik, sosyal, siyasal çıkmaza ve krize sürüklemiştir. Oysa insanlığın adalet, eşitlik, özgürlük gibi evrensel ortak değerlerini tüm dünyada savunan Sol’dur. Çünkü sol, toplumun vicdanıdır. 17 yıllık AKP iktidarının sonunda bugün toplumun ortak ve öncelikli talepleri de; hukuk, adalet ve özgürlüktür. Toplumun farklı kesimleri bu ortak haklı talepler çatısı altında toplanmaktadır. AKP’yi çıkmaza sürükleyen de tam olarak budur; toplumun haklı ortak talepleri ve ‘her şey çok güzel olacak’ umududur."

Editör: Haber Merkezi