AKP’nin İstanbul Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım’ın yanına gelerek ‘yeni kankamız’ diyen iki genç, Yıldırım’ı yanağından öpmüştü. Binali Yıldırım’ı ‘sempatik’, ‘doğal’ ve ‘halkın arasında’ görünme çabaları olarak yorumlanan görüntülerde, Yıldırım’a ‘yeni kankam’ diyerek yanağından öpen kişilerin ikisinin de trafik magandası olduğu ortaya çıktı. Skandal detay sosyal medya kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı. Yıldırım’ı öpen ve adının Harun Taştan olduğu öğrenilen şahıs, geçtiğimiz yıl İstanbul’da trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek suçundan 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hapis yatacağı Trabzon E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu önünde lüks otomobiliyle poz veren Harun Taştan “Bu aşkın adı magandalıksa cezamı yatar çıkarım. Kaldığım yerden devam ederim aşkımıza” paylaşımıyla insan hayatını hiçe saydığını bir kez daha gözler önüne sermişti.

A HABER’DE DE ÇIKTILAR

Söz konusu videoda Binali Yıldırım için ‘yeni kankamız’ diyen diğer şahıs olan Ünal Turan ise daha önce A Haber ekranlarında “Sorumsuz sürücü yakalandı” başlığıyla habere konu olmuştu. Turan da geçtiğimiz yıl Levent’te aracıyla tünel girişinde dakikalarca “drift” diye tabir edilen yanlama hareketini yapmış, görüntüler üzerine trafik ekipleri harekete geçmişti.

Aracıyla lastik yakarak ortalığı dumana boğan Ünal Turan (33) ile ‘drift’ arkadaşı Teoman Deniz’in (28) ehliyetlerine de el konulmuştu.

GAZETEMANİFESTO

Editör: Haber Merkezi