İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe örgütü olarak başarılı ve tecrübeli bir ekip olduklarını aktaran CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, “Biz istiyoruz ki her okula bir hukukçu verelim. Bütün sandıkları eksiksiz olarak dolduran bir ilçeyiz. Bundan önceki seçimlerde de 726 sandığın ıslak imzalı tutanakları ile karşılaştırıp, bir tane bile Karşıyakalının oyunu heba etmedik. 31 Mart’ta da oyları çaldırmayacağız. Yeter ki sandıklara gidelim ve oyumuzu kullanalım. Ondan sonraki süreçte her bir oyun namusu Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı’na aittir.” şeklinde konuştu.

‘CHP’YE BU KADAR HAKSIZLIK YAPMAYIN’

Kamuoyunda Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka adayı ile ilgili spekülasyonlara da değinen Yıldırım, “Örgütü tanıyan, partiyi tanıyan, sokakları bilen bir aday isterim. Bugüne kadar tarafsızlığımı korudum. Ancak bugünden itibaren birkaç noktada tarafsızlığımı bozmak durumundayım. Kamuoyunda listeler dolaştırılıyor. Ne şahıs örgütü tanır, ne de örgüt şahsı tanır, ne Cumhuriyet Halk Partisi ile bir ilişkisi var ne de Cumhuriyet Halk Partisi’nin ideolojisini benimsemiş bir aday kadın adaydan bahsediliyor. CHP’ye bu kadar haksızlık yapmayın. Yüzde 75 oy aldığımız bir yerde CHP ile hiçbir ilişiği olmayan birinin buraya belediye başkanı olmasını bu örgüt istemez. Böyle bir adayın da Karşıyaka Belediye Başkanı olmasına biz müsaade etmeyiz. Bu kadar net. Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet etmiş, örgütün içerisinden gelen insanlar yok mu da biz dışarıdan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesine aday arayacağız?” ifadelerini kullandı.

‘YÜZDE 75’İ AŞACAĞIZ’

Yıldırım ayrıca seçimlerindeki güvenlik önlemlerine ilişkin çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirterek, Adayların önümüzdeki MYK’da belirlenmesini bekliyoruz. 31 Mart seçimlerinde yüzde 75 oy oranının üstüne çıkacağız.” dedi.

‘ÖZCAN DURMAZ ÖRGÜTÜN YÜKÜNÜ ÇEKMİŞ BİR İSİM’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’de açıklamış olduğu dört ilçe başkan adayını isabetli bulduğunu kaydeden Yıldırım, “Bu adayların belirlenmesinde İlçe Başkanlarının görüşlerinin alınmış olması bizleri mutlu etti. Genel Merkezimizin ilçe örgütlerinden görüş alarak aday belirleme sürecine gidiyor. Doğrusu da budur zaten. Bir ilçeyi en iyi o ilçenin ilçe örgütü bilir. Örneğin Aliağa’da Özcan Durmaz yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi’ne emek vermiş, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı yapmış bir isim. Bu örgütün yükünü çekmiş bir isim. Belediye Başkan adayı olarak belirlenmesi bizi mutlu etti. Bundan sonraki süreçte de adayların tamamının ilçe başkanları ile belirlenmesi durumunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi bir oy alacağına inanıyorum.” diye konuştu.

‘ÜYE OLANLARIN SAYISI 250 KİŞİYİ AŞACAK’

Karşıyaka’da 250 AKP’linin Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmesi ile ilgili olarak da konuşan Yıldırım, “Örnekköy’deki Roman mahallesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karşıyaka içerisinde en az oy aldığı yerdi. Ben Örnekköy’e en fazla giden ilçe başkanlarından bir tanesiyim. Bizim kadın kolu ve gençlik kolu başkanımız bu süreçte girmedik ev bırakmadı. Biz uzun süredir bu mahallemizde emek veriyoruz ve çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bize şunu söylüyor. AKP bizi kandırdı. Bize vaat ettikleri hiçbir şeyi gerçekleştirmediler.

Bizim bu çalışmamızın sonucunda binden fazla vatandaşımız bizi mahallede karşıladı. 250 kişi Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu. Ancak bu sayı ilerleyen dönemde artacak.” dedi.

‘AKP’NİN ADAYLARINI SAMİMİ BULMUYORUM’

Karşıyaka stadı ile ilgili de konuşan Yıldırım, Zeybekci’nin stad konusundaki açıklamasını eleştirerek, “Madem stad yapacaklardı bugüne kadar neden yapmadılar? Karşıyakalılar onların bu stadı bilinçli bir şekilde yapmadıklarını ve samimi olmadıklarını biliyor. Karşıyakalılar stad söylemi üzerinden buradaki AKP adayına bir tane bile oy vermezler. Çünkü Karşıyakalılar stadı yapmayanın iktidar olduğunun bilecek bilgi düzeyine sahip. Karşıyaka Belediyesi stad yapımı için en kıymetli arazisini devretti. Buradan siyaset devşirmeye çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Sokakta AKP iktidarına karşı yüksek sesli bir eleştiri olduğunu söyleyen Yıldırım, ekonomik krizin insanları olumsuz etkilediğini söyledi. Yıldırım ayrıca, AKP’nin 31 Mart seçimlerinden hiç beklemediği bir sonuç ile karşılaşacağını savundu.

‘KOCAOĞLU SÖZÜNDE DURSA DAHA İYİ OLURDU’

2014 yerel seçimlerinde Aziz Kocaoğlu’nun 9 Şubat tarihinde açıklandığını hatırlatan Yıldırım, adayın geciktiği ile ilgili eleştirileri kabul etmediğini söyledi. Yıldırım, “AKP’nin elinden yerel yönetimleri nasıl alabiliriz diyerek adayı ince eleyip sık dokuyor. Burada bir gecikme söz konuş değil. İzmir ‘de en yüksek oy alabilecek Büyükşehir Belediye Başkanını, halkta en fazla karşılığı olan Büyükşehir Belediye Başkanı adayını büyük bir hassasiyet ile belirlemeye çalışıyorlar. Kimse endişe duymasın.” dedi.

Kocaoğlu’na Belediye Başkanlığı yaptığı süreç için teşekkür eden Yıldırım, Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de yaptığı ‘Aday olamayacağım’ açıklamasında durmasının daha iyi olacağını kaydetti. Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı;

“Cumhuriyet Halk Partisi çok köklü bir hareket. CHP’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapabilecek birçok isim var. Bu parti bir ilde sadece bir kişiye kalacak bir parti değildir. Vatandaş da oyunu Cumhuriyet Halk Partisi’ne verir. Bunu unutmamak lazım. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nin üzerinde değildir. Kamuoyunda adı geçen Tuncay Özkan ve Tunç Soyer gibi birçok isim var. Genel Merkezi’miz bununla ilgili kararı verecektir. Örgütümüz de bu adayın arkasında duracaktır. İzmir’de ki oy oranımız da 2009’un da 2014’ün de üzerine çıkacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi’nde pek çok değerli isim yetişmiştir. Dolayısıyla isimlerle anılacak bir parti değildir. Aslolan Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

Editör: Haber Merkezi