Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, İz Web Tv'ye konuk olarak Ceren Duman'ın sorularını yanıtladı, gündemi değerlendirdi.

‘BU AÇIKLAMA DEVLET TERBİYESİ ALMIŞ BİRİNİN AÇIKLAMASI DEĞİLDİR’

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, geçtiğimiz günlerde şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında,

“Bu saldırı sadece başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsına yapılmış değildir, eğer bunu böyle görürsek ileride doğacak tehlikeleri gözden kaçırırız. Bu saldırı Ankara Valisinin, Milli Savunma Bakanının olduğu, güvenliğin en üst düzeyde olduğu yerde yapılan bir saldırıdır. Bu organize bir saldırıdır, göz yumulan bir saldırıdır. Zaten Milli Savunma Bakanı’nın oradaki açıklamasına bakarsak bu açıklama devlet terbiyesi almış birinin açıklaması değildir. Son derece kötü bir açıklama, ne mesajı verdi? Siz ne mesajına göz yumdunuz? Bu saldırı, barışa ve kardeşliğe yapılmış bir saldırıdır. Birileri toplumun bölünmesini istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi, bu bağlamda çok önemlidir, son zamanlarda devletin çimentosu olmuştur” diye konuştu.

‘AKP İKTİDARININ 2002’DEN BERİ KULLANDIĞI DİL HEM BÖLÜCÜ HEM PARÇALAYICI’

Uğur Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “CHP olayı siyasi bir ranta çevirmeye çalışıyor” tutumuna:
“İçişleri Bakanı Türkiye’yi germek için elinden geleni yapıyor, Türkiye’nin İçişleri Bakanı gibi davranmıyor, tahrik edici bir şekilde konuşuyor. O yüzden biz diyoruz ki İçişleri Bakanı ya istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır. Çünkü kullandığı dil tahrike edici ve öteleştirici bir dildir. Bunu siyasallaştırmak gibi bir şey söz konusu değil. Zaten geçmişte yaşadığımız Madımak otelindeki canların yandığı günü düşünün. Geçmişi düşünün, bu olaylar onun bir yansımasıydı. Orada bir hanımefendi, hanımefendi diyorum çünkü terbiyemiz buna müsaade ediyor, içeridekilerle birlikte yakalım o evi diye slogan atıyor. Yakmak sizin kültürünüzde olabilir, peki bunu kim önleyecek? Devletin güvenlik güçleri buna niye seyirci kaldılar? Orada vali var, Milli Savunma Bakanı var. Niye buna seyirci kaldılar? Bunlar devletin birlik ve bütünlüğünün altına dinamit koyuyorlar. Birlik ve beraberliği parçalıyorlar. AKP iktidarının 2002’den beri kullandığı dile bakın aslında. Hem bölücü ve parçalayıcı dil var. Aslında Türkiye’de gerçekten adalet mekanizması olsa bu dil hakkında işlem yapılması gerekir ” diyerek tepki gösterdi.

‘BİZ SİNEKLERLE UĞRAŞIYORUZ, ORTADA BİR BATAKLIK VAR’

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, bir ilkokul müdürünün Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı desteklemesi hakkında, “Sorunu kişilerle sınırlarsak yanlış yapmış oluruz, biz sineklerle uğraşıyoruz, ortada bir bataklık var. Ortada bir zihniyet sorunu var, AKP’nin 17 yılda yarattığı bir zihniyet sorunu. Bu okul müdürü devletin okul müdürü olmamış sorun burada. Onlar devletin öğretmeni, devletin polisi, devletin askeri olamıyorlar. Yasal yükümlülüklerini yerine getirmek yerine tek adam rejimine biat ediyorlar. Ama şunu unutmalılar, AKP iktidarı bir gün son bulacak, o zaman partimizin kurumsal hafızası bunu unutmayacak” diye konuştu.

Yıldırım ayrıca, “Toplum artık AKP iktidarından bıktı, AKP’ye oy verenler bile bıktı. Gerek ekonomik olarak gerekse onların kullandığı dilden bıktılar. 31 Mart bize sadece büyükşehirlerde İktidarı getirmedi, çok kısa sürede iktidar olabileceğimizin umudunu da getirdi.” dedi.

‘CHP OLARAK STAT YAPILABİLMESİ İÇİN ENGEL BIRAKMADIK’

Uğur Yıldırım, Karşıyaka’da yapılması gündeme gelen stat konusunu:
“Stat konusu tamamen siyasi bir konu. Bu statın yapılmasındaki engel hiçbir zaman Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olmadılar. Şu an herhangi bir yasal engel yok. Ücretsiz devredildi o alan, yine yapmadılar. Bunların amacı stat yapmak değil, yarın göreceksiniz, yine bir engel bulacaklar. Biz Karşıyaka spor kulübümüzün güzel bir stada kavuşmasını arzu ediyoruz. Sadece stat olarak değil, bana göre spor kompleksi de yapılmalı. Ve biz CHP olarak bunun yapılabilmesi için hiçbir engel bırakmadık” cümleleriyle değerlendirdi.

‘ONUN NE DEDİĞİNİ BİLDİĞİNİ ZANNETMİYORUM, DEĞERLENDİRMEYELİM DAHA İYİ’

Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım, Doğu Perinçek’in "Atatürk peygamber değil, 23 Nisan'ı Çocuk Bayramı yapması yanlış” cümlesine ilişkin:

“Doğu Perinçek'in çok yorumlanacak bir tarafı yok. Eğer yorumlarsak hata etmiş oluruz. Gelin başka birini yorumlayalım, başka birinin ağzından çıkanı yorumlayalım. Ama bana ilgili şahsın yorumunu sorarsanız, ne ben yorumlayayım ne de siz onu ciddiye alın. Hiç vaktimizi onun söylediğine ayırmayalım. Onun ne dediğini bildiğini de zannetmiyorum. Yıllardır bir şeyler söyledi, toplum tarafından karşılığı olmadığını da görüyorsunuz. Gelin değerlendirmeyelim daha iyi” dedi.

‘ONLAR NE YERLİ NE DE MİLLİ’

Yıldırım, 23 Nisan kutlamalarına yönelik, “23 Nisan Karşıyaka'da çok güzel kutlandı ama içimiz yine buruk. Eski zamanlarda ne biçim kutlanırdı. 23 Nisan, 29 Ekim bunlar bir toplumun değerleridir. Hani onlar yerli ve milli olmakla övünüyorlar ya, onlar ne yerli ne de milli. Devletin normalleşmesi, 1923’deki fabrika ayarlarına dönmesi gerekir. Bunun mücadelesini veriyoruz, onlar yasaklayacak biz kutlayacağız. İnanıyorum ki yakında CHP iktidar olduğunda eski günlerdeki gibi stadyumlarda kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

‘ONLAR ŞEHİDE KELLE DERKEN BİZ YİNE ŞEHİDİMİZE ŞEHİT DİYOR, SAHİP ÇIKIYORDUK’

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım:

“Bugünler önemli günler, 23 Nisan gibi 10 Kasım gibi, biz CHP’liler için olmazsa olmaz günlerdir. Ayrıca şunu söylemek istiyorum CHP, bu vatan uğruna şehit olmuş yüz binlerce insanın kanıyla kurulmuş bir partidir. CHP’lilerin ataları Çanakkale’de yatan şehitlerdir, onların ağabeyleri, babalarıdır. Böyle kuruldu CHP ve bu devleti kurdu. Onun için o şehitler hepimizin şehitleri, o gaziler hepimizin gazileridir. Hatta bazılarının zamanında dediği gibi biz şehide kelle demeyiz, onlar şehide kelle derken biz yine şehidimize şehit diyor, sahip çıkıyorduk. Bu ülkenin değerlerine yine biz sahip çıkacağız, şehit bizim şehidimizdir, şehitlerin ne olduğunu da en iyi Cumhuriyet Halk Partililer bilir, kimse bize ne olduğunu anlatmaya kalkmasın. Ben bu vesileyle büyük lider Atatürk ve silah arkadaşlarını da saygıyla ve minnetle yâd ediyorum” diyerek cümlelerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi