Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, İz Web TV’ye konuk oldu, Doğan Beyazgül’ün sorularını yanıtlayarak gündemi değerlendirdi.

12 Eylül 1980 darbesi zamanındaki 12 Eylül ile bugünkü 12 Eylül’ü karşılaştıran Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “O gün askeri bir darbe vardı, bugün ise sivil bir darbe. En azından o günlerde bir mahkeme ortamı vardı, insanlar dinleniyor, sorgulanıyor ve kendilerini ifade etme şansı buluyordu. Bu dönem ise hak, hukuk, adalet yok. Pek değişen bir şey olmadığını söyleyebilirim. O gün nasıl demokrasiye vurulan kara bir lekeyse bugün de aynı şekilde sivil darbe olarak demokrasiye vurulan kara bir leke” dedi.

‘BU İŞİ SEVEREK YAPARSINIZ YORGUNLUK HİSSETMEZSİNİZ’

Belediye Başkanı olmasından bu yana olan süreci değerlendiren Yetişkin, “Bu işi severek ve içinizden gelerek yapıyorsanız yorgunluk hissetmiyorsunuz. İnsanların derdine çare oldukça, projeler yavaş yavaş hayata geçmeye başlayınca mutlu oluyorsun. 160 günde yaptıklarımıza değinirsek Seferihisar Halk Marketi kurduk, yerli üreticilerimizle konuşarak Seferihisar’ın yerel peynirlerini sattırma fırsatı bulduk, aynı ekilde Seferihisar’ı halk ekmekle buluşturduk. Bunun gibi birçok şey daha şey yaptık ve beş ayla gurur duyuyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘TUNÇ BAŞKANLA YOL YÜRÜMEKTEN MUTLUYUZ’

Tunç Soyer’le çalışmanın artılarından bahseden Yetişkin, “Tunç Başkanla beraber on yıl ilçe başkanlığı yaptım ve onunla birlikte çalıştım. Tunç Başkan Seferihisar’a bir ayrıcalık ve Seferihisar’ın sorunlarını bilerek gitti. Onunla beraber yol yürümekten mutluyuz. Seferihisar’a büyük hizmetleri oldu, hayata geçiremediği projeleri ise birlikte devam ettiriyoruz” dedi.

Tunç Soyer’den pozitif ayrımcalık beklediğini ifade eden İsmail Yetişkin, “Tunç Soyer’le birlikte sıkıntılarımızın üstesinden geleceğiz. Pozitif ayrımcalık bekliyoruz çünkü dediğim gibi başkanımız buradaki sorunları bilerek gitti” diye konuştu.

‘İKTİDARIN YOLU YERELDEN BAŞLAR’

Kamuoyu yoklamasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin birinci parti seçilmesini değerlendiren Yetişkin, “Bunu bir zafer kazanıldı olarak görmüyorum çünkü CHP biliyorsunuz ki uzun zamandır iktidar olamadı. İnsanlar CHP’nin yapabilecekleri projelerden habersiz ve sadece konuştuğumuzu, bir şey yapmadığımızı düşünüyorlar. İktidar olamadığımız için bir şeyler yapma fırsatı bulamadık, şimdi ise elimizde büyükşehirler var ve bu büyük bir kredi. İktidarın yolu yerelden başlar. Neler yapabileceğimizi göstermek için bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

‘UMARIM CUMHURBAŞKANI ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEMİŞTİR’

Geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayında belediye başkanlarını ağırlamasına yönelik konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin, “Umarım benim düşündüğümgibi değildir, umarım cumhurbaşkanı aba altından sopa göstermemiştir. Biliyorsunuz Ankara’da da İstanbul’da vakıflara aktarılan para ve israflar ortaya çıkarıldı. O yüzden umarım ki güzel şeyler için çağırmıştır" dedi.

‘CHP BÜYÜK BİR AİLE’

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, yakın zamanda CHP’nin kongre süreci başlaması hakkında konuşarak bütün ekiplerle çalışabileceğini ifade ederek, “CHP büyük bir aile. Bütün ekiplerle çalışabilirim, o ondan bu bundan diye asla ayırmam” diye konuştu.

Muharrem İnce hakkında da konuşan Yetişkin, “Muharrem İnce ile bir dönem birlikte çalıştık, hakikaten çok dürüst ve düzgün bir adam. Hayırlısı olsun, bu bir kurultay ve herkesin aday olma hakkı var” dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı ayrıca, kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına bir adam çıkarsa başarılı olamayacağını ifade ederek, “Bu hikayeyi yaratan tamamen genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’dur ve bence onunla devam edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

'İZMİR HER ŞEYİYLE BAMBAŞKA'

İzmir’in ve Seferhisar’ın çok özel olduğunu söyleyen Yetişkin, “İzmir tamamen bambaşka bir şehir, her şeyiyle bambaşka. Türkiye’deki yeri hakikaten çok farklı, insanların kalbinde yer etmiş bir şehir. Seferihisar’ı ise bundan ayrı tutmak mümkün değil. İlçe olmasına rağmen büyük bir gelişme gösterdi. Ve eminim beş yıl sonra Seferihisar bambaşka bir yerde olacak” dedi.

Beş yıl sonra da Seferihisar Belediye Başkanı olarak görevine devam etmek istediğini söyleyen İsmail Yetişkin, “Beş yıl belediye başkanlığı için çok kısa bir süre. Ve belediye başkanı en az iki dönem görev yapmalı” dedi.

TUNÇ SOYER’İ ÖRNEK ALIYORUM’

Tunç Soyer’i siyasi bir figür olarak örnek aldığını söyleyen Yetişkin, “Kendisi mükemmel bir belediye başkanı, her şeye hakim. Benim en büyük figürlerimden birisidir” diye konuştu.

CHP’nin parti meclis üyelerini seçimde İzmir’den birçok seçilmesi gerektiğini söyleyen Yetişkin,“Bizim için İzmir giderse Türkiye gider, o yüzden İzmir siyaseti her zaman bir adım önde olmalı. Ve İzmir’den birçok milletvekili seçilebilir, bence dayatma yapılmaması gerekiyor” dedi.

‘YURT DIŞINDA KARDEŞ BELEDİYELERİMİZ VAR’

Seferihisar Belediyesi’nin kardeş belediye edinmesine yönelik konuşan İsmail Yetişkin, “Yurt dışında birkaç kardeş belediyemiz var; Almanya’da ve Amerika’da. Aynı zamanda yurtiçinde de birçok kardeş belediyemiz bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Seferihisar’da tarımla ilgili çalışmalarını devam edeceğini söyleyen İsmail Yetişkin, “Geçen gün TÜSİAD yetkilisiyle beraber oturduk ve tamamen teknolojik seralar yapmayı ve halkımızı gıdayla daha hızlı buluşturmayı hedefliyoruz. Zeytinyağında markalaşmayı başardık. Tarımla ilgili faaliyetlerimiz sürüyor” dedi.

‘BİZ KARDEŞÇE YAŞAMAYI BECEREBİLEN BİR MEMLEKETİZ’

Seferihisar’ın göç alan bir ilçe olmasına yönelik konuşan İsmail Yetişkin, “İnsanlara gelme diyemezsiniz, biz memnun da oluyoruz. Biz kardeşçe, kol kola yaşamayı becerebilen memleketiz. Renklilik güzeldir, her renk, her nefes farklı bir maceradır. Seferihisar’ımızın sloganı ise: ‘Biz Seferihisar’ı gökkuşağının renkleriyle boyamaya geliyoruz.’ Bu yüzden diyorum ya, her renk, bizim için yeni bir macera” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi