İzmir Milletvekili Bedri Serter, 27.dönemin 2.yasama yılının başlangıcı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Serter mesajında “Uzun soluklu yeni bir dönemin başlangıcındayız” dedi. Serter “Cumhurbaşkanlığı sistemiyle bu süreçten sonra TBMM’nin yasama etkinliğinin hangi noktada olacağının CHP grubu olarak takipçisi olacağız. Büyük Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçmişte olduğu gibi bu dönem ve gelecek dönemlerde de söz hakkının halkı temsil eden milletvekillerinde olduğunu her fırsatta dile getirip halkımızın faydasına olacak her konuda somut önerilerle yasamanın önemli aktörlerinden biri olarak onların sesi olacağız. Türkiye Cumhuriyetini vatan ve bayrak bütünlüğü içinde Türk halkıyla beraber yönetme görevini sürdüreceğiz” dedi.

İzmir Milletvekili Serter, geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşen ve yasama dönemi öncesi CHP TBMM grubu milletvekillerini bir araya getiren Abant kampını da değerlendirdi. Serter, kampa ilişkin olarak “Partimizin ailelerimizle beraber gerçekleştirdiği kaynaşma toplantısı çok verimli geçti. Genel Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcıları 2018-2019 yasama yılında TBMM grubunun hedeflerini ortaya koydular. 2019 Mart yerel seçiminin haritası bizlerle paylaşıldı. Partimizin kamp programı içerisinde bizlere vermiş olduğu eğitimlerle de önümüzdeki süreçlere dair farkındalık oluştu. Ben dahil olmak üzere bir çok milletvekillerimiz söz aldı, hepimiz illerimize ve ilçelerimize dair görüşlerimizi bildirdik. Kamp boyunca ortaya konan görüş ve öneriler Sayın Genel Başkanımız ve Grup Başkanvekillerimizce de dikkatlice dinlendi ve eminim ki partimiz 2019 Mart seçimlerine giderken bu görüşlerimizi dikkate alacaktır “dedi.

"İKTİDAR YEREL SEÇİMDEN GEÇİYOR"

Yerel seçimlere çok az kaldığını ve bu süreci çok önemsediklerini dile getiren Serter, “ Genel Başkanımız başta olmak üzere parti yönetimi ve grup olarak tüm vekillerimiz kendi illerinde yerel yönetimlerin kazanılması için elele vererek iktidara giden yolda beraber mücadele edeceğiz. İktidar,2019 Mart’ında yapılacak yerel seçimlerden geçmektedir. Bu bilinçle her geçen gün daha büyük şevk ve heyecanla çalışacağımızı önce İzmir halkına sonra da tüm Türkiye’ye duyurmak isterim” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi