MHP’den ihraç edilen bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, partinin liderinin Meral Akşener olacağını kendisine ait sosyal medya hesabından duyurmuştu. Balıkesir bağımsız milletvekili İsmail Ok da yeni partiye katılacağını açıklamıştı. Böylece Akşener’in partisi kurulduğu anda en az iki vekille TBMM’de temsil edilme şansı bulacak.

Geniş yelpazeli partinin isminin ne olması gerektiği konusunda birçok kişiden fikir alınırken, Akşener’in, partinin kadrolarını oluşturmak amacıyla birtakım görüşmeler yaptığı iddia edildi. Edinilen bilgilere göre

Akşener, büyük illerde teşkilatlanmanın tamamlanması için görevlendirme yaptı. İl başkanlığı için düşünülen isimlere, kendi kadrolarını oluşturma talimatı verildi. Akşener’in genel başkan olacağı yeni partinin yönetiminde kimlerin yer alacağı da yavaş yavaş netleştiriliyor.

Akşener’in vefa ilkesini gözeterek zorlu mücadele sırasında kendisini yalnız bırakmayanları yönetime taşıyacağına dikkat çekiliyor. Bu kapsamda Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve MHP Eski İl Başkanı Musavat Dervişoğlu, Akşener’in avukatlığını yapan emekli Ağır Ceza Hakimi Feridun Bahşi, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, MHP eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok ve Isparta Bağımsız Milletvekili Nuri Okutan’ın partide görev üstleneceği belirtiliyor. Akşener’le birlikte hareket etme kararı alan Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ’ın yanı sıra Kayseri Bağımsız Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’na da listede yer verilmesi bekleniyor. Akşener’in eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, emekli Korgeneral Engin Alan ve Mansur Yavaş’ı da kurulacak partide görmek istediği kulislerde konuşulan iddialar arasında. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’la da temas kurulduğu öne sürüldü. 

MUSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Musavat Dervişoğlu, 1960 yılında Ankara‘da Fatsa’lı bir ailenin oğlu olarak doğmuştur. Annesinin adı Neşide Dervişoğlu, babasının adı Av. Nail Dervişoğlu’dur. Adalet ve Hürriyet adlarında kardeşleri vardır. İlkokul ve ortaokulu Fatsa’da okudu. Lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun‘da tamamladı. 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesine kayıt yaptırdı. 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri darbe ile zorunlu olarak öğrenimine ara verdi. Daha sonra öğrenci aflarından yararlanarak ön lisans eğitimini tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde okumaya devam etti.

(MHP) Milliyetçi Hareket Partisi‘nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında önemli görevler yüklendi. 1978 yılında Fatsa (ÜGD) Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığı ile başlayan siyasi yöneticilik hayatını, 1987–1989 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı ile devam ettirdi. 1989 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’ndan alınarak, Alparslan Türkeş tarafından MHP Genel Merkez’de görevlendirildi. Daha sonra Alparslan Türkeş tarafından MHP İzmir teşkilatı’nda görev yapmak için İzmir‘e gönderildi.

2000–2009 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı olarak görev yaptı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı görevinden istifa etti. Olamayınca ilk Kongrede yeniden il başkanı seçildi.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel milletvekili seçimlerinde milletvekili olmak için tekrar istifa etti. 4 Kasım 2012’de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığına Aday Oldu. Seçimi Kazanamadı Ancak Parti İçerisinde Söz Sahibi Olduğunu İspatladı.

İzmir’de yaşayan Musavat Dervişoğlu, ticaretle uğraşmaktadır.

Musavat Dervişoğlu, Evli ve Zeynep adında bir kızı vardır.

Editör: Haber Merkezi