İZ GAZETE - Mesajında iktidara yüklenen Yücel, “10 Ocak CHP iktidarında bayram olacaktır” ifadelerini kullandı. Yücel’in açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Bir ülkede demokrasinin, özgürlüğün, hukukun üstünlüğünün ve Anayasal güvencenin varlığından söz etmeniz için, gazetecilerin ve basın-yayın organlarının durumuna bakmanız yeterlidir. Eğer gazeteciler özgürce haber yapabiliyor ve eleştirilerini korkmadan dile getirebiliyorsa, gazete ve televizyonlar otoriteye boyun eğmeden, tarafsızca halka gerçekleri anlatabiliyorsa, işte o zaman ülkede demokrasiden, özgürlükten ve hukukun üstünlüğünden söz edebiliriz. Eğer iktidarı eleştiriyor diye, siyasi otoritenin hatalarını, yolsuzluklarını ve yalanlarını haber yapıyor diye, gazetecilerin tutuklandığı bir ülkede yaşıyorsak, 10 Ocakları nasıl kutlayabiliriz? Çok acıdır ki, AKP iktidarının hukuk tanımayan, basın özgürlüğüne darbe vuran ve demokrasiyle bağdaşmayan uygulamaları, 10 Ocak çalışan gazetecileri gününü kutlanamaz hale getirmiştir.” dedi.

'TÜRKİYE İÇİN UTANÇ DUYULACAK BİR MANZARA'

AKP, özgür ve tarafsız basın yerine, yandaş ve üç maymunu oynayan basın kuruluşları ve gazeteciler yaratmak istediğini vurgulayan Yücel, “Her söylemlerinde adalet, hukuk ve ileri demokrasiden söz edenlere soruyorum, Türkiye bir hukuk devletiyse, özgürlük ve halkın haber alma hakkı için çalışan bunca gazetecinin, cezaevinde ne işi var? Bugün cezaevlerinde 200'den fazla gazeteci tutuklu. Suçları ise sadece ilkeli ve tarafsız gazetecilik yapmak. Bu duruma ek olarak, çalışan gazetecilerimizin nasıl bir baskı altında görev yapmaya çalıştığı, uluslararası kuruluşlar tarafından açıklanan rakamlarla da açıkça ortaya konulmaktadır. Sınır Tanımayan Gazetecilerin, 2017 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde Türkiye, bir önceki yıla göre 4 sıra daha gerileyerek 180 ülke arasında 155'inci sırada yer aldı. Böylece, Türkiye'nin "kara liste" olarak isimlendirilen en kötü durumdaki ülkelerin arasına girmesine sadece dört sıra kaldı. Son 12 yılda 56 basamak düşüş kaydeden Türkiye, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da "gazetecilik yapmanın zor olduğu ülkeler" kategorisinde yer aldı. Türkiye için utanç duyulacak bu manzaranın sorumlusu AKP iktidarıdır.” ifadelerini kullandı.

'10 OCAK'LAR BAYRAM OLACAK'

“Tüm bu tabloya ek olarak, çalışan gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklar anlamında da büyük sıkıntı içindedir. Gazetecileri bugün, içinde bulundukları durumdan kurtaracak olan anlayış CHP' iktidarıyla mümkün olacaktır.” ifadelerini kullanan Yücel,  “Gazeteciler kalemlerini korkmadan kullanacak, tarafsız ve özgür olmanın gücünü kullanabilecek, dayatılanları değil, gerçekte olanları yazabileceklerdir. Özgür bir basın olmadığı sürece, demokrasi ve hukuktan söz edilemeyeceğine inanan, biz Cumhuriyet Halk Partililer, haksızlığa uğrayan, baskılarla boğuşan ve kalemini satmayan tüm gazetecilerin yanında olmaya, haklarını savunmaya ve 10 Ocak'ların bayram gibi kutlanmasını sağlamaya söz veriyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi