İZ GAZETE - Yerel seçimler sonrasında belirlenen Belediye Meclis üyeleri bugünkü Yeni Asır'ın manşetinde yer aldı. 'Kandil'in adayları belediye meclisinde' başlığı ile manşete taşınan haberde Meclis üyeleri fotoğraflarıyla birlikte verilerek hedef gösterildi. 

"Yerel seçimlerde PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile ittifak yapan CHP, sadece İzmir'de terör örgütleriyle bağlantılı 18 kişiyi çeşitli ilçelerin belediye meclislerine yerleştirdi" ifadeleri kullanılan haberde, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın terör örgütü üyelerinin CHP listelerinde iddiasını yeniden gündeme getirildi. 

YENİ ASIR'IN HEDEF LİSTESİNDE KİMLER VAR?

Yeni Asır yaptığı haberde 18 meclis üyesini hedef gösterdi. Konak Meclis üyesi Hamit Mumcu'nun DHKP/C ile ilişkilendirildiği haberde Mehmet Şerif Demir'in bir PKK'lı için taziye organize ettiği ve kardeşlerinin PKK faaliyetlerine katılan bir sempatizan olduğu iddia edildi. İbrahim Yıldız'ın da kardeşinin PKK faaliyetlerinden dolayı 'işlem' gördüğü iddia edildi. 

Narlıdere Meclisi'nden Mehmet Maltepe, Erman Uzun ve Ender Beyazyıldırım'ın PKK eylemlerine katıldığı iddia edilen haberde Bayraklı Belediye Meclis üyesi Yeşim Tekoğlu'nun kardeşinin MLKP eylemlerine katıldığı Gönül Güngör'n ise THKP/C gençlik yapılanmasında ve eylemlerinde yer aldığı iddia edildi. 

Bornova Belediye Meclis üyeleri Çeto Çamlıbel ve Murat Kaya ise PKK/KCK ile ilişkilendirildi. 

Karabağlar Meclis üyesi Ceyhan Kayhan'ın DHKP/C eylemlerine katıldığı iddia edilen haberde Karşıyaka Meclis üyesi Aydın Kızılkaya'nın da PKK eylemlerine katıldığı ifade edildi. 

Çiğli Belediye Meclisi üyeleri Nimet Ergün'ün TKP/ Kıvılcım eylemlerine katıldığı Aynur Çelik'in kendisinin PKK eylemlerine katıldığı, kardeşinin ise sosyal medyada PKK propagandası yapmaktan hakkında işlem yapıldığı iddia edildi. 

Menemen Belediye Meclis üyelerinden Seval Bozkurt'un PKK/KCK ile ilişkilendirildiği haberde Düzgün Küçük'ün çocuklarının MKP faaliyetlerine katıldığı ifade edildi. 

Aliağa Meclis üyesi Orhan Ulaşzade'nin HADEP'li olduğu suç kabul edildi. Kınık Belediye Meclis Üyesi Sadık Araz'ın da HDP eski İlçe Eşbanlığı suç unsuru olarak belirlendi. 

Buca Belediye Meclis üyesi Fatma Göktaşlar ise ailesi ile hedef gösterilen isimlerden oldu. Göktaşlar'ın oğlunun isim verilmeyerek terör örgütü gençlik yapılanması içerisinde olduğu iddia edildi. 

Editör: Haber Merkezi