İZ GAZETE – Geçtiğimiz gün, İzmir’de ‘Savaşa hayır’ eylemlerinin Valilik tarafından yasaklanmasına ve ‘Savaşa Hayır’ diyenlerin gözaltına alınmasına tepki gösteren CHP’li vekiller, yandaş Yeni Asır gazetesi tarafından ‘terör sevici’ olarak tanımlandı.

CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Musa Çam, Mustafa Balbay, Tacettin Bayır ve  Zeynep Altıok'un, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’a verdiği demeçleri cımbızlayarak haberleştiren Yeni Asır, haberi birinci sayfadan ‘CHP’li vekiller de aynı yolun yolcusu’ ve iç sayfadan da ‘Millet Mehmetçiğe onlar teröre destek çıktı’ başlıkları ile verdi. Haberin altında ayrıca milletvekillerine ‘savaşa hayır’ mektubu yazan 170 aydının bu çabası ‘170 sözde sanatçıdan ihanet mektubu’ başlığı ile yer alıyor. Yeni Asır haberi internet sitesinde ise milletvekillerinin fotoğrafı ve ‘İçimizdeki terör sevicileri’ başlığı ile gördü.

ATATÜRK’ÜN SÖZÜ DE TERÖR SEVİCİLİK Mİ?

Metin Burmalı imzası ile yayınlanan haberde, CHP’li vekillerin cümlelerini cımbızlayarak kullanan gazete, vekillerin ‘OHAL sona ermeli’ talebini ve Musa Çam’ın açıklamalarında kullandığı Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletin hayatı tehlikeye düşmedikçe savaş bir cinayettir” sözlerini eleştirdi. Gazete, ‘Savaş cinayettir’i de milletvekillerini ‘terör sevici’ ilan eden haberinin unsuru olarak ara başlıkta değerlendirdi.

‘MEHMETÇİĞİN ARKASINA SIĞINARAK KAHRAMANLIK TASLAMAYIN’

Yeni Asır’ın CHP’li vekilleri hedef gösteren haberine dair gazetemize konuşan, gazeteci milletvekillerinden CHP’li Mustafa Balbay şöyle dedi: “İletişim Fakülteleri’nde basın özgürlüğüne ilişkin derslerde şöyle bir tanım yapılır: Basın özgürlüğü insanların ifade özgürlüğünü engellemek için de kullanılabilir. Bir kişi düşüncesini ifade ettiğinde basın içerisinden bir grup basın saldırıya geçerek, kişinin düşüncesini söylemesini engelleyebilir. Yeni Asır’ın yaptığı bunun tipik bir örneği. Biz terörün her türlüsüne hayır diyoruz ve bu ülkeyi terör bataklığına sürükleyenlere, “Mehmetçiğin arkasına sığınarak kahramanlık taslamayın diyoruz” Terörle mücadelenin yanında diplomatik ve siyasi mücadele de şarttır.”

‘OĞULLARINI ASKERE YOLLAMAYANLAR KAHRAMANLIK TASLAYAMAZLAR’

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı ve CHP İzmir milletvekili Atila Sertel de Yeni Asır için  “Yeni Asır bir dönem benim de çalıştığım gazetecilerin yetiştiği önemli bir okuldu. Bir dönem FETÖ’cülerin kullandığı bir saldırı üssüne dönüştürüldü. Yeni Asır’ı yöneten kadın Pensilvanya’ya kadar gidip eller FETÖ’nün önünde bağlandı, bağlılık bildirildi” dedi.

Yeni Asır’ın, “Milletin a… koyacağız” sözüyle bilinen yandaş iş adamı Mehmet Cengiz’in de desteklediği ‘havuz’un gazetesi haline geldiğini belirten Sertel, açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Şimdi de akıl almaz iftiraları insanların üzerine atabilen, “milletin bilmem nesine” diyen çamur iş adamlarının havuzu oldu. Bu günler geçer, o kurumun içinde İşsiz kalmamak İçin susanları ayrı tutuyorum ancak bir zamanlar patronunun kasasını soyan hayasızların yazdıklarını da hiç dikkate almam. Toplum soysuzları, hırsızları, ahlaksızları iyi tanır. Kimin ne olduğunu da iyi bilir. Biz ne FETÖ’ nün huzurunda el bağladık, ne FETÖ’yü bin yılın Türk’ü ilan ettik, ne patronun kasasından para tırtıkladık. Aynı bayrak altında, kimsenin dilini, dinini, mezhebini, ırkını sorgulamadan bölünmez vatanımız içinde kardeşçe yaşamayı hedefledik. Mehmetçiğimizin acısını biz yaşarız, onlar Mehmetçiğin şehit olmasını kullanır. Oğullarını askere yollamayanlar kahramanlık taslayamazlar.”

“BİZ ÖZGÜRLÜKLERİ, BARIŞI, KARDEŞLİĞİ SAVUNUYORUZ”

Hedef gösterilen milletvekillerinden Tacettin Bayır ise sözlerinin arkasında olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “İzmir halkı kimin ne yaptığını ne olduğunu bilir. Ben ön seçimden ikinci çıkarak meclise gitmiş, aldığı maaşın tamamını kız çocuklarına burs olarak veren bir milletvekiliyim.  İzmir’de sokakta kime sorsanız sorun, 'Tacettin Bayır teröristtir' diyemez.  Biz sadece özgürlükleri savunuyoruz; barışı, kardeşliği savunuyoruz. Ne zamandan beri barışı kardeşliği savunup, kınalı kuzuların şehit olmamasını istemek teröristlik oldu” dedi. Bayır ayrıca Yeni Asır’a teşekkür ederek, “En azından sözlerimi değiştirmemişler. Söylemediğim bir şeyi yazmamışlar. Sadece eksik yazmışlar. Ben teşekkür ederim. Eskiden sözlerimizi çarpıtıyor, söylemediğimiz şeyleri de söylemişiz gibi yazıyorlardı” dedi.  

Editör: Haber Merkezi