TUGAY CAN / İZGAZETE - İzmir’in yandaş gazetesi Yeni Asır bu kez Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’yi hedef aldı. Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekillerini ‘terör sevici’ ilan ederek hedef gösteren yandaş gazete, bu kez de CHP İzmir Milletvekillerinden Selin Sayek Böke için "Milletin değil, paranın vekili' ve 'Etekli Kemal Derviş' ifadelerini kullandı.

İzmir’in yandaş gazetesi Yeni Asır, CHP İzmir milletvekili Selin Sayek Böke’yi hedef aldı. Böke’ye karşı cinsiyetçi ve ayrıştırıcı söylemlerde bulunan gazete geçtiğimiz günlerde de gazetemize açıklama yapan İzmir milletvekillerini ‘Terör Sevici’ ilan etmişti.

CİNSİYETÇİ SÖYLEM

İzmir’in yandaş gazetesi Yeni Asır hedef göstermede hızını alamadı. Bu sefer de CHP İzmir milletvekili Selin Sayek Böke’ye karşı "Etekli Kemal Derviş" söylemini kullanan yandaş gazete, ayrıca, Böke’nin ailesinin Hristiyan olduğu üzerinden ayrıştırıcı ve cinsiyetçi söylem geliştirdi. İşte o ifadeler : “…Böke, bir gazetede vaftiz edildiği ve Hristiyan olduğu yönünde yayınlanan iddiaların ardından, "Ailemin bir tarafı Hristiyan, diğer tarafı Müslüman" demişti.”

BU İLK DEĞİL!!!

Yeni Asır Gazetesi’nin kirli haber dili ise yeni değil. Gazete, daha önce Metin Burmalı imzasıyla yayınlanan haberde, gazetemize açıklama yapan CHP’li vekilleri ‘Terör Sevici’ ilan etmiş, bunun üzerine gazetemize açıklama yapan Atila Sertel, Mustafa Balbay ve Tacettin Bayır “Oğullarını askere yollamayanlar kahramanlık taslayamaz. Biz özgürlükleri, barışı, kardeşliği savunuyoruz.” açıklamasında bulunmuştu.

KURULTAY’DA ÖNE ÇIKAN İSİMDİ

Yeni Asır tarafından hedef gösterilen Böke, CHP’nin 36. Olağan Genel Kurulu’nda hem Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer almış hem de 'Sol Cesaret' listesi hazırlamıştı. Böke, Parti Meclisi’ne en yüksek oyla seçilen ikinci isim olarak dikkat çekmişti.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ile birlikte Kurultay öncesinde bildiri hazırlayan Böke, CHP’nin daha solda duran bir siyaset benimsemesi gerektiğini savunmuştu.

“YAKAMA ANNEMİN BARIŞ ÇİÇEĞİNİ TAKTIM…”

Kurucuları arasında Böke’nin annesi Füsun Sayek’in de bulunduğu Türk Tabipler Birliği’nin “Savaş Karşıtı” duruşuna destek olan Böke, koltuk değnekleriyle Tük Tabipler Birliği’ni ziyaret etmiş “Operasyon barış diyenlere saldırıdır.” söylemiyle Türk Tabipler Birliği’ne destek çıkmıştı.

Böke ayrıca sosyal medyadan “Yakama annemin barış çiçeğini taktım, annemin vicdanını da yanıma aldım, annemin evine gittim. #TTBninYanındayız #gelecekiçin” paylaşımıyla da dikkat çekmişti.

ANNESİ DE SAVAŞA HAYIR DEMİŞTİ

Gazete ayrıca Selin Sayek Böke’nin annesinin Türk Tabipler Birliği’nin kurucusu olmasına gönderme yaparak “Zeytin Dalı Harekatı’na karşı çıkan Türk Tabipler Birliği’nin kurucusu Füsun Sayek’in kızı olan Böke, her açıklamasıyla olay oluyor.” ifadelerini kullandı. Türk Tabipler Birliği kurucularından Füsun Sayek 2003 yılında Meclis gündemine taşınan Irak tezkeresi sürecinde “Savaşa Hayır” dediği için polis şiddetine maruz kalmıştı.

Editör: Haber Merkezi