TUGAY CAN / İZ GAZETE – İzmir Barosu’nda seçim heyecanı sona erdi. Seçimi Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Özkan Yücel kazanırken, yandaş Yeni Asır gazetesi seçim sonuçlarının ertesi gününde Yücel’i ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı hedef gösterdi.

ÇAMUR AT İZİ KALSIN!

Seçimde Yücel’in rakiplerinden olan Mustafa Çetin’in, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın baro başkanlığı döneminde kendisiyle ilgili zimmet suçlaması yapılan şikayet dosyasını Çağdaş Avukatlar’ın adayı Özkan Yücel ile işbirliği yaparak 3 yıl boyunca sakladığı iddiasını gündeme taşıdı. Yeni Asır’ın bu iddiayı öne çıkarmak için İzmir Baro seçimlerinin sonucunu beklemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

HABER KAYBEDEN ADAY ÜZERİNE KURULU

Gazete ayrıca Pekdaş'ın İzmir Baro Başkanlığı döneminde bu olayla ilgili açılan disiplin soruşturmasını sümenaltı yaptığı ve hakkındaki şikayet dosyasını işleme koymayarak Konak Belediye Başkanı seçilince yanında götürdüğü iddia etti. Öte yandan yandaş Yeni Asır gazetesinin haberi seçimi kaybeden Mustafa Çetin’in üzerine kurması ise gözden kaçmadı.

‘BİZ O YOLARI GERİDE BIRAKTIK’

Konuyla ilgili gerekli görülmesi halinde bir açıklama yayınlayacağını söyleyen Yücel ise “Açıklama yapmaya gerek duymuyorum. Biz o yolları çok geride bıraktık. Yeni Asır’ın haberciliğinin pek ciddiye almıyoruz.” diye konuştu. Yücel ayrıca, başkanlığı teslim alınca bir basın toplantısı düzenleyeceğini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi