TUGAY CAN / İZ GAZETE - DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ekonomide yaşanan sıkıntılara dair gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Enflasyon rakamlarında yaşanan düşüş ile yapılan zamların çelişkili olduğunu ifade eden Memiş Sarı,son günlerde artan toplu intihar vakalarının insanların ekonomik problemler yaşaması sebebiyle olduğuna dikkat çekti.

Asgari ücretin 2 bin 20 lira açlık sınırının ise 2 bin 63 lira olduğunu kaydeden Sarı, “Hem zamların arttığı hem de enflasyonun düştüğü tek ülke Türkiye” ifadesini kullandı.

‘SOSYAL POLİTİKALAR’A DÖNÜLMELİ’

Devlet ve hükumet tarafından tozpembe bir ekonomik gidişatın doğru olmadığını kaydeden DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Vergide yaşanan yeni düzenlemeler ve açlık sınırının geldiği nokta ile birlikte insanlar artık yazarkasalarını Başbakan’ın önüne atmıyorlar ama siyanür ile hayatlarına son veriyorlar.Bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde İstanbul’da dört kardeşin intihar etmesi. Bunlar ülke gerçeğinin bir parçası ki akabinde Antalya’da da bir aile yaşamlarına son verdi. Hiçbir şey bu ölümleri meşru kılamaz. Ülkenin açlıkla imtihanı bu şekilde intiharlarla meşrulaştırılıyorsa, acilen sosyal politikalarda vazgeçmeden bir an önce bu düzenlemelerin yapılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi