Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, Sanayi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılımıyla gerçekleşen "Serbest Bölgeler Kanunu ile Kanun Hükmünde Kararnamelerle Değişiklik Yapılmasına ilişkin" konularının görüşülmesi sırasında, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır İktidar milletvekillerini uyardı.

TAHAMMÜL GÖSTERMENİZ GEREKİYOR

Bazı iktidar milletvekillerinin Meclisteki ve Komisyondaki tavırlarını eleştiren Bayır, ‘’Siyasetçi olarak bizler sorun yaratan değil sorunlara çözüm üreten kişiler olmalıyız. İktidar partisindeki bazı arkadaşlarımız kendi özgüvenlerinden kaynaklansa gerek, ‘2 Dolar bile ihracat yapamayanlar şimdi konuşuyorlar.’ İfadesini kullanmış. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bizimle birlikte aynı gemide olduğunuzu, aynı ülkede üretim yapan üretim sevdalısı insanlar olduğumuzu unutmayın. Haksız rekabet uygulamaları, alınan kaçak elektrik bedelleri, kayıt dışı ekonominin kontrol edilememesi ve yanlış teşvik politikaları ile fabrikalar kapatıldı. Bunun çözümü üzerine politika üretmeliyiz. Yürütme organında yer alan arkadaşların muhalefete karşı daha kibar, daha nazik olmalısınız. Yararlı ve olumlu eleştirilerimizden faydalanıp, tahammül göstermeniz gerekiyor.’’ dedi.

YAŞANAN TÜM OLUMSUZLUKLARI FETÖ’YE BAĞLIYORSUNUZ

Ülkedeki bütün olumsuz olayların 15 Temmuz Darbe Kalkışması’na bağlanarak, Akp’nin hiç suçu yokmuş gibi gösterilmeye çalışıldığını da ifade eden Bayır, ‘’Yaşanan tüm olumsuz olayları konuşmalarınızın sonunda 15 Temmuz Darbe Kalkışması’na bağlıyorsunuz. 14 yıldır Türk ekonomisine yön veren iktidar olarak, böyle bir kalkışmanın ekonomimizi alt üst ettiğinizi söylüyorsunuz. Ben ülke ekonomisinin bu kadar zayıf olduğunu düşünmüyorum. 15 Temmuz hadisesinin de ekonomiyi bu hale getireceğine de inanmıyorum. 14 yıldır ülke ekonomisi size emanet edilmedi mi? Bugün yaşanan işsizlik, ihracattaki durgunluk, sizin döneminizde sorun haline gelmedi mi? Mazeret üretmekten vazgeçin. Eğer illa bir mazeret üreteceksiniz, PKK ile mücadeleyi, uyguladığınız dış politikayı mazeret olarak sunun. Neredeyse iyi ki ‘15 Temmuz olmuş, yoksa bahane gösterecek bir şey bulamayacaktık’ mantığı ile, ikide bir ısıtıp ısıtıp önümüze, 15 Temmuz Darbe Kalkışması’nı koymayın. Üç beş tane baldırı çıplak Fethullahçı Terör Örgütü’nün de büyütülmesinin bir anlamı olmadığını belirtmek istiyorum.’’ Diyerek sözlerini bitirdi.

 

Editör: Haber Merkezi