Emek Partisinin (EMEP) uzun süre İzmir İl Başkanlığını yapan ve EMEP'in kurucuları arasında yer alan Cabbar Demirci, geçirdiği beyin kanaması sonucu Yeşilyurt Atatürk Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Demirci, yaşamını yitirmesinin ertesi günü Narlıdere Metin Göktepe Parkında düzenlenen cenaze töreninin ardından Güzelbahçe mezarlığına defnedildi. 

Cenaze törenine Emek Partisi il ve ilçe yöneticileri ve üyeleri, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Levent Tüzel ve Şükran Doğan, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, CHP Balıkesir eski Milletvekili Mehmet Tüm, CHP İzmir İl yöneticileri, DİSK Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, KESK Genel Merkez Yöneticisi Elif Çuhadar, Evrensel Gazetesi yazarı İhsan Çaralan, HDP, ÖDP, SYKP yöneticileri, Emek Partisi İzmir il ve ilçe yöneticileri, İHD, TİHV İzmir Temsilciliği, TMMOB, İzmir Tabip Odası yöneticileri, DİSK Ege Bölge Temsilcisi, Cam Keramik İş, Genel İş Şube yöneticileri ve İZSU işçileri, DERİTEKS Sendikası yöneticileri, Eğitim Sen Şube yöneticileri, Eğitim Sen Manisa Şube yöneticileri, SES, BES ve Tüm Bel Sen yöneticileri, Haber Sen, Yapı Yol Sen, EGEÇEP, Eğit-Der, BORKAD, BEKEV, ÖVDER yöneticileri, Narlıdere Emek ve Demokrasi Platformu, AKAR Tekstil işçileri, Alevi Bektaşi Derneği yöneticileri ve çok sayıda yoldaşı da katıldı. 

"YEDİSİNDEN YETMİŞE HERKESİN GÖNLÜNDEYDİ"

Cenaze töreninde konuşan Emek Partisi İzmir İl Başkanı Emine Uyar, “O hayatı dimdik yaşadı. O, yedisinden yetmişine herkesin gönlündeydi. Nerede bir eylem olsa her zaman oradaydı. Aliağa işçilerinin yanındaydık, Emek ve Demokrasi güçlerinin eylemlerine katıldık. Cabbar Ağabey’in bıraktığı mirası taşımak zorundayız. O güzel değerleri yarına taşımakla mükellefiz” dedi. 

"SOSYALİZM ÖZLEMİMİZDE YANI BAŞIMIZDA OLACAK”

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da, “En zorlu koşullarda kararlılıkla mücadele etmek, coşkuyla yükselen dönemlerde görev ve sorumluluk almak, tek başına bile mücadeleyi sürdürmek. Cabbar Ağabey’in yaşamında bir bütün olarak bunları görebiliriz. Cabbar Ağabey’in hayatında sınırlılık yoktu. Parti ve mücadelenin ihtiyacı neyse o ordaydı . Cabbar Ağabey, demokrasi ve emek mücadelesinin içinde birlikte mücadele ettiği, dokunduğu herkesin ağabeyiydi. Fiziken aramızda olamayacak belki ama sosyalizm özlemimizde yanı başımızda olacak. Demokrasi mücadelemizde yanı başımızda olacak” diye konuştu. 

CHP Balıkesir eski milletvekili Mehmet Tüm de "Cabbar Hoca ile 1970 yılında Kayseri'de tanıştım. Biz orada öğrenciyken bize öğretmenlik yaptı. Daha sonra yolu Bandırma'ya düştü. Geçen hafta Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını övdüğümden dolayı açılan davam için beni aradı. Gelemeyeceğini söyledi. Ama bundan sonraki davalarımda yanımda olacağını söyledi. Cabbar Hoca davasına sonuna kadar bağlı kaldı. Onu hep özleyeceğiz, hep anacağız” dedi. 

"İŞÇİ SINIFI VE EMEK HAREKETİNİN BAŞI SAĞOLSUN"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Nerede bir mücadele varsa orada birlikteydik. İşçi sınıfı ve emek hareketinin başı sağ olsun. Senin bıraktığın bayrak eşitlik, barış, demokrasi bayrağıdır. Sen rahat uyu, bu bayrak emin ellerde" diye konuştu. 

Zeki Gül, “Görevimiz ağabey gibi olabilecek mücadeleyi pratiklendirmektir. Onların yükü çok fazlaydı, şimdi onu alma zamanı" dedi. 

SES İzmir Eş Başkanı Fatih Sürenkök de "”En sinirlendiğim anda bile gelip elimi tutardı ve bilirdim ki Cabbar Ağabey bana doğru yolu gösteriyor. Onu özleyeceğiz ve mücadelesini sürdüreceğiz” diye konuştu. 

“YORULMAZ BİR DEVRİMCİYDİ”

Cenaze töreninin ardından Güzelbahçe mezarlığına geçildi.

Mezarlıkta ise İhsan Çaralan Demirci'nin mezarı başında konuşarak, "Herkes mücadele arkadaşını kaybetti. Bunun üzüntüsü içindeyiz. Hem coşkulu devrim günlerinde hem de yaprak kıpırdamadığı karşı devrimin baskın olduğu günlerde tanıdım. Cabbar, mücadelede herkesten önce kendisine güvenirdi ama bu bencilce değildi, tersine yalnız yürümediğinin bilincindeydi. Cabbar yorulmaz bir devrimciydi, özgüvenli, sınıfa güvenen ve aynı zamanda insanlığın geleceğine inanan bir devrimciydi" diye konuştu. (EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi