İZ GAZETE- Karaburun Belediye Başkan aday Serdar Yasa, yaptığı açıklamada Karaburun ilçesinde meyil yoklaması ve benzer metodlara dayanmadan yapılan uygulamaların sosyal demokrat belediyelere yakışmadığını aktardı. Yasa,  “Yörede yaşayan insanların istedikleri kimselerin dikkate alınmadığı, sivil toplum kuruluşlarına danışılmadığı, ilçenin esnafına danışılmadığı, ilçenin ileri gelenlerine danışılmadığı durumlarda böyle sonuçlarla karşılaşılmasından daha doğal ne olabilir.” ifadelerini kullandı.

"DEMEK Kİ SADECE PARTİLİLERİN OYU İLE SEÇİM KAZANILMIYOR"

Yasa açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Her aday adayının kendini öne çıkartmasından daha doğal bir şey olamaz. Bahsettiğiniz gibi 300 partili istifanın eşiğinde ama toplam üye sayısı da 476 olan ilçede istifa sonrası neredeyse partili kalmayacak demektir. İnfial ve protestolara kulak vermek gerekir. Yine üye sayısından görüleceği üzere CHP’nin 2014 seçimlerinde aldığı oyu 3274, en yakın parti 2335 yani 900 civarında artı bir oyla seçim kazanılmış. Bu da demektir ki sadece partililerin oyu ile seçim kazanılmıyor. Yerelin bütününde yaşayan diğer insanların seçimde, seçilecek kişi nezdinde payları büyük. Karaburun özelinde baktığımızda da ilçe yönetimi açık açık mevcut aday adaylarımızdan birini (önceki ilçe başkanı) desteklemektedir.” 
Yasa açıklamasını şu şekilde sonlandırdı;
“Sonuç olarak partinin ve toplumun bütününde kabul gören aday her kimse eğer atama da yapılacaksa o adayın açıklanması ilçe bütününde davul ve zurnalarla düğün karşılaması gibi kabul görecektir.”

 

Editör: Haber Merkezi