Cengiz Aldemir/ANKARA - İz gazeteye konuşan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke iktidar yakın kanalların, “ Böke doğalgaz müjdesine sevinmedi” haberlerini önyargılı, yalan, yanlış, gerçeklerden uzak bir besleme zihniyetin ürünü olduğunu vurguladı. Türkiye'nin olası bir enerji kaynağına sahip olmasından büyük bir heyecan duyacaklarını belirten Böke, endişe ve uyarılarda bulunduklarını hatırlattı.

HALKTAN YANA PROJELERİN YANINDAYIZ

Türkiye’yi kuran partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu, bu ülkenin gelişmesine katkı sağlayacak bütün projelerin yanında olduklarının altını çizen Böke, “Biz bugün muhalefetteyiz ama geleceğin iktidar adayıyız. Bizim derdimiz Türkiye’nin daha iyi bir geleceğe kavuşması derdi. Bu sorun bütünü içerisinde elbette ki gönül isterdi ki, Türkiye’de gerçekten enerji ihtiyacımızı giderecek, belli enerji kaynaklarına erişebilelim. Elbette isteriz ki dışarıya bağımlılığımızı azaltacak, bir enerjiye erişebilelim. Elbette isteriz ki Türkiye’nin gerçek sorunları tartışılsın ve bu gerçek sorunlara alternatif politika önermeleri olanlar, iktidar ve muhalefette olmak üzere bir biriyle tartışabilsin, konuşabilsin. Bunun olmadığı bir yerdeyiz. Bugünkü tartışma, gerçekten bu kaynak var ve bu Türkiye’nin ihtiyacı mıdır sorusu değildir. Elbette varsa bu kaynak biz memnun oluruz. Biz bu ülkenin parçasıyız. Biz bu ülkede çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Biz bu ülkede emekli olma hayaliyle her birimiz yaşıyoruz. Biz bu ülkenin ortağıyız, paydaşıyız. Dolayısıyla varsa Türkiye’yi güçlü kılacak her hangi bir proje, o projenin de yüzde yüz yanındayız. Yandaşa değil halka hizmet projelerinin yanındayız” sözleriyle tepki gösterdi.

MİLYONLARCA İNSANIMIZ İŞSİZ

İktidarın düşman yaratan, toplumu kutuplaştıran söylemlerle bir algı yönetme derdinde olduğunu vurgulayan Böke,” Bu iktidar kendi tarif ettiğinin doğrusunun dışında, her hangi bir düşüncesi, kaygısı olanı görmüyor. Varsa burada bir enerji kaynağı, ‘’aman ha bu ranttan yana kullanılmasın, bu halkın ihtiyacını gidermek için kullanılsın’’ diyen bir iktidar yok. Bugünkü temel derdimiz 10 yıl sonra kullanabileceğimiz bir yatırımı tartışmak değil. Bugünkü acil elzem derdimiz milyonlarca insanımız işsiz diyene, “Sen yeterince yerli değilsin, sen yeterince milli değilsin” diyen zihniyetle sıkıntımız var. Yani algıyı yönetirken kullandığı araçlardan bir tanesi yine tırnak içerisinde, ‘’bir biz’’ tarif ediyor. O bize kimler giriyor? İktidarın müjde dediğini müjde diyenler, iktidarın sunduğu mucizeyi hemen gerçek gibi satın alanlar, iktidarın söylediğini millilik olarak düşünenler giriyor. Oysa ki iktidarın söylediğini mutlak doğru olarak kabul eden değil, Türkiye yararı için farklı fikirlere açık olan bir iktidar anlayışına ihtiyacımız var. Cumhuriyet Halk Partisinin muhalefet anlayışı da iktidar anlayışı da buradan geçiyor” değerlendirmesinde bulundu.

ENDİŞE VE UYARILARIMIZ VAR

CHP’nin ülke ve toplum çıkarları için gerçekleri söylemekle yükümlü ve sorumlu olduğunu kaydeden Böke, “Doğru gördüğümüz de şu: Türkiye’yi bunca dış enerji bağımlılığına mahkum etmiş olan kim? Bu iktidar. Bunun değişmesi için Türkiye’nin enerji kaynaklarına yatırım yapma ihtiyacı var mı? elbette var. Peki bu yapılacak olan yatırımın hangi saikleri gözetmesi gerekiyor? Türkiye'nin olası bir enerji kaynağına sahip olmasından büyük bir heyecan duyarız. Ama iktidarı tanıyoruz. Ekonomiden anladığı halk değil yandaş, üretim değil rant, gerçeklik değil algı. Yine öyle olacak, endişemiz ve uyarılarımız var. Söylediklerimin aslı budur ve buradadır.”

Editör: Haber Merkezi