TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için sayılı günler kaldı. Seçime az bir zaman kala siyasetin dili de sertleşiyor. AKP iktidarı da tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de şiddet dilini kullanmaya devam ediyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Hamza Dağ geçtiğimiz günlerde ‘Soyer seçilirse şehirde güvenlik problemleri oluşur’ açıklamasının ardından bir kez daha skandal bir söylem ile gündeme geldi.

ÖNCE AKP’Lİ DAĞ SONRA DA YANDAŞ BASIN HEDEF GÖSTERDİ

AKP’li Dağ, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’de Belediye Meclis üyelerinin listelerinde yer alan 27 ismi terör ile bağlantılı ilan etti. AKP’li Hamza Dağ’a yandaş basın da eşlik ederken, hem yandaş basına hem de AKP’li Hamza Dağ’a sosyal medyadan sert tepkiler yükseldi.

Sosyal medyada kullanıcılar yandaş basına yönelik ‘Bu tip haberlerle basın onurunu ayaklar altına aldınız, artık kendi havuzunuzda boğulun, kimse size inanmıyor. Bunca imkanla, nasıl başardınız’ ifadeleri ile yüklenirken, Hamza Dağ’a ise “Onların PKK ile var olduğunu Kanıt yok. Ama sizin mecliste sözde Hocaefendi dediniz şahıslar resim çekilmiş eski 12 milletvekilinden şu an 5 tanesi da hala mecliste buna ne diyeceksin Sayın Hamza Dağ’ ifadeleri ile tepki gösterildi.

BU İLK DEĞİL: ‘SOYER KAZANIRSA ŞEHİRDE GÜVENLİK PROBLEMİ OLUŞUR’ DEMİŞTİ

Öte yandan ne AKP’li Hamza Dağ ne de yandaş basın ilk kez Cumhuriyet Halk Partili isimleri hedef göstermiyor. Hamza Dağ geçtiğimiz günlerde 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Tunç Soyer’in seçimi kazanması halinde şehirde güvenlik problemleri çıkacağını söylemişti. Dağ’ın bu açıklaması da pek çok kesim tarafından ‘şiddet dilini körüklediği’ gerekçisiyle eleştiriye uğramıştı.

SABAH GAZETESİNDEN SONRA YENİ ASIR DA MANŞETE TAŞIDI

Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis üyelerini Sabah gazetesinin ardından yandaş Yeni Asır Gazetesi de manşete vererek CHP’lileri hedef olarak gösterdi. Yandaş Gazete, ‘Kandil’in listesi CHP’yi karıştırdı’ başlığı ile Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis üyesi adaylarını hedef aldı.

CHP’LİLER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Öte yandan edinilen bilgiye göre yandaş basın ve AKP’li Hamza Dağ tarafından hedef gösterilen Belediye Meclis üyesi adayı isimlerin konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacağı bilgisine ulaşıldı.

Editör: Haber Merkezi