İZ GAZETE - MHP’li Aliağa Belediyesinde işten atılan akciğer kanseri hastası işçi Mehmet Şavur tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

14 Mayıs tarihinde MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından 6 seneden fazladır çalıştığı Aliağa Belediyesindeki işinden çıkarılan ve diğer işçilerle birlikte işe dönmek için mücadele eden 35 yaşındaki Mehmet Emin Şavur, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve akciğer kanseri teşhisi konmuştu.

Bir aydır İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde yaşam mücadelesi veren iki çocuk babası Mehmet Emin Şavur yaşamını yitirdi. İşten atılan Şavur’un ihbar ve kıdem tazminatları, ayrıca içeride kalan ücreti de ödenmemişti.

SERT TEPKİ

Hakları için direnirken hastaneye kaldırılan ve akciğer kanseri teşhisi konulan Şavur’un yaşamını yitirmesi sonrasında, Aliağa Belediyesi’ne tepkiler de artmaya başladı. Sert tepkilerden biri ise CHP’de İzmir İl Başkanlığı için adı geçen, siyasal davranış uzmanı Devrim Barış Çelik’ten geldi.

Şavur’un yaşamını yitirdiğine dair haberi paylaşan Çelik, ‘Vebali işsiz bırakanların boynunadır’ ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi