SERAP ATKAN / İZ GAZETE - Bornova Hükmet Konağı önünde toplanan Türkiye Komünist Parti (TKP) üyeleri, yapılan zamma itiraz etmek için Gediz Elektrik’e yürüdüler. 
 

‘ YAPILAN ZAMMIN ENFLASYON ORANI FİYAT ENDEKSİ İLE AÇIKLANACAK YANI YOK’

 Son bir buçuk yılda yüzde 75 zam yapıldığını belirten vatandaşlar bu zammın nedenini sorduklarında cevap alamadıklarını belirtti. Türkiye Komünist Parti üyesi Rahmi Rençber, EPDK’nin fiyat belirlemesinde adil olmadığını söyledi. Yapılan zammın enflasyon ile fiyat endeksi ile açıklanamayacağını söyleyen Rençber ‘’Bir eve gelen fatura 813 lira ne olabilir de elektrik faturası bu kadar gelir, bunun enflasyon oranı ile fiyat endeksi ile açıklanacak yanı yok.  Daha önce elektrik faturalarında gösterilen kalemler vardı bunlar dağıtım bedeli, kayıp kaçak bedeli, okuma bedeli vs. itirazlar çoğalınca bunu tek kalem halinde tüketim bedeli olarak koydular. Hepsi faturanın içine dâhil edildi.’’ dedi. 
 

‘PATRONA DEĞİL HALKA HİZMET’

 “Ücretleri alırken yüzde 15’den başlayıp yüzde 25’e kadar gelir vergisi kesen bir yönetim, zorunlu elektriği tükettim diye üstüne yüzde 5 enerji tüketim zammı aldığını” ifade eden Rençber şöyle konuştu; ''Kimsenin seyretmediği çocuk tacizcilerinin aklayan profesörlerini ekranlara çıkartıldığı Türkiye Radyo Televizyon Kurumuna yüzde 2 fon kesiliyor. 12 Eylül darbesinden sonra getirilen kanun hala yürüklükte, bütün anayasa değişti bu değişmedi. Bütün toplam bedeller üzerinden yüzde 18 KDV alıyorlar. KDV kanunu açık, pırlantadan altından gümüşten KDV almayan sistem zorunlu tüketim maddesinden katma değer vergisi almaktadır. Bu bir utanç vesikasıdır. Benim faturadan ödediğim katma değer vergisi 124 liradır.’’ 

Konuşmanın ardından, ‘’TEDAŞ elini cebimizden çek’’ sloganıyla vatandaşlar itiraz dilekçelerini abone merkezine iletti.