DERLEYEN: İLAYDA YÜKSEL/ İZ GAZETE-  İz TV’de yayınlanan Pınar Teke ile Gündem Özel programının konuğu CHP Buca İlçe Sekreteri Haydar Göktepe oldu. Uzun zamandır Buca’da ikamet ettiğini ve Buca’yı çok sevdiğini belirten CHP Buca İlçe Sekreteri Haydar Göktepe, “Örgüt olarak kentte, sahada çalışmalar yapıyoruz ve bu çalışmalar olası bir erken seçimde CHP’nin iktidara gelmesine yönelik. Her alanda örneğin; kahvehanelerde, sokaklarda sahadayız. Sivil toplum örgütleriyle çok sık bir araya geliyoruz. Kente dair sorunları ve partimizden beklentileri konuşuyoruz. Halkla diyalog halindeyiz. Partimiz olarak her konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 

'GEÇİM DERDİ ÇOK'

Ekonomik krize ve işsizliğe değinen Göktepe; “Siyasete atıldığımdan beri ilk defa bu kadar zorlandığımı hissediyorum. Çünkü insanların çok derdi var. Vatandaşımızın geçim derdi çok. Genel politikadan çok rahatsızlar. Ayrıca Buca’nın nüfus oranı çok yüksek. Bu da işsizliği beraberinde getiriyor. Belediye olarak bu sorunları gidermeye çalışıyoruz” dedi.

'BASKI ALTINDA'

Belediye olarak yaptıkları projelerden bahseden Göktepe, “Şu an odaklandığımız tek şey 6 ittifak partimiz ile genel iktidara nasıl gelebiliriz bunlara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Halkımıza projelerimizi anlatıyoruz. Projelerimizin tamamını genel merkezimiz belirliyor. İl ve ilçe örgütlerimiz de bu projelere uyum sağlıyor” dedi. Ayrıca tüm Türkiye’de CHP belediyelerinin baskı altında olduğunu söyleyen Göktepe; “Sayıştay denetçileri tarafından belediyelerimiz gözlem altındalar. İller bankasından gelen paylar kesiliyor ve bu koşullarda çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.  

'ENGELLİYORLAR'

Yıllardan beri İzmir’de bir ayrım yapıldığını söyleyen Göktepe, “CHP’li İzmir Belediyesi tüm Türkiye’ye belediyeciliğin nasıl yapılacağını gösteriyor. Buna da engel olmak için bizleri baskı altına alıyorlar. İzmir vergisini en çok ödeyen kenttir ama biz devlet bütçesinden diğer büyükşehirlere oranla daha az pay alıyoruz. CHP’nin başarılarını engellemek için, kendi iktidarlarını sürdürebilmek için engelliyorlar ama biz buna takılı kalmıyoruz. Projelerimiz var. Kentin belediye başkanları bu kente hizmet etmek için kendilerini adadılar ve bu hizmeti sonuna kadar yerine getirecekler” şeklinde konuştu. 

'YARIN SEÇİM OLMALI'

Erken seçimin hemen olması gerektiğini söyleyen Göktepe, “Yarın seçim olmalı. Çünkü bu ülke çok zorlukla yönetiliyor. Erken veya olağan seçimde bizler parti olarak iktidara hazırız. Yönetemedikleri o kadar belli ki. Genel başkanımızın akşam videoları o kadar rahatsız ediyor ki cumhurbaşkanı ve kurmayları çalışıp genel başkanımızın önerilerini yerine getiriyorlar. İktidarı yönetmemenin en büyük örneği budur. Bizler açısından hemen seçim olmalı çünkü ekonomi bu durumdayken, çaresiz bir toplum, EYT sorunu, öğrencilerin kredi sorunu... Herkes EYT’yi bekliyor. Başkanımızın EYT’lilerede bir müjdesi var. Yani tamamen seçime odaklanmış bir haldeyiz” diye konuştu. 

MİTİNG GİBİ KARŞILAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ağrı esnaf ziyaretine de değinen Göktepe, “Genel Başkanımızın Ağrı’da buluşması öncesinde Belediye Başkanının halka meydan okuması, korkuyu aşılaması yıllar boyu gerçekleşti. Bizim oralarda çok güçlü dönemlerimiz olduğu söylenemez ama Genel Başkan yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı’nın ve İzmir Koordinatörümüz Devrim Barış Çelik koordinasyonunda Doğu masası kuruldu. Buralarda birtakım çalışmalar yapılıyor, aşiret liderleri ile görüşmeler yapılıyor bu çalışmalarında meyveleri aslında. Bizler ağrıda miting gibi bir karşılama gördük. Artık gidilmeyen karış karış toprağına dokunulmayan yer kalmayacak. ‘’dedi.

'PAZARA ÇIKAMADIKLARI İÇİN...'

Göktepe, ‘’Bir ekonomik belirsizlik var, bir sanayiye gittiğimizde bir parça soruyorsunuz o an aldığınız fiyatla bir saat sonra aynı olmuyor. Genel Başkanımızda bu ekonomik belirsizliği ortadan kaldıracak CHP iktidarında bunlar olmayacak. Biz bu belirsizliği ortadan kaldırmazsak böyle devam edecek, biz vatandaşlarımızı sağduyuya çağırıyoruz birlikte bu ülkeyi kalkındıracağız. ‘’ dedi. 

Haydar Göktepe, ‘’Pazara çıkmadıkları için fiyatları bilmiyorlar. Her gün bir kralları ağırlayarak veya sarayın bütçesi ile yönetirseniz halkın tabanında ki o geçim zorluğunu göremezsiniz. Askeri ücret açlık ve yoksulluk sınırının altında, bugün ara zamlarla aslında halka biz yönetemiyoruz diyorlar. Bir ailenin elektrik, su, yeme içme temel sorunları var. Asgari ücret fiyatına kiralar var biz bunlarla neyi karşılaya biliriz ki, çocuklarımızın eğitim masrafı var, bir alışveriş merkezine gidebiliyor muyuz özel zevklerimiz kaldı mı? Şuanda tek gerçek geçim” şeklinde konuştu. 

'Z KUŞAĞI İLE GELECEĞİZ'

2015 -2017 yılları arasında Buca gençlik kolları Başkanı olan Haydar Göktepe gençler hakkında konuştu, ‘’ Şimdi 7 buçuk milyon gibi bir sayıya ulaşmış Z Kuşağı var ama yeni oy kullanacak kitleye baktık mı çok daha fazla. Artık sorgulayan, sosyal medyayı çok güzel kullanan, aile baskısına karşı kendi fikirleri olan genç bir nüfus var. Genç yaşlarda siyaset yapmak çok zorken artık genç yaşlarda siyaset yapabilecek kişiler var, siyasete bakışları çok iyi bir tweet ile ülke gündemini belirliye biliyorlar artır. Biz iktidara Z Kuşağı ile geleceğiz. İktidar Z Kuşağı’nda inanılmaz derece korkuyor. Korkmalılar da Z Kuşağı bu ülkenin ikinci yüzyılını belirleyecek” ifadelerini kullandı.

'METRO BUCA'YA GELECEK'

Buca Metrosu hakkında konuşan Göktepe, “Buca Metrosu çok büyük bir yatırım. Kentin en büyün sorunu ulaşımdır. İlçe belediye başkanımızda halkımızın ulaşım sorunlarını dikkate alarak İBB ile ortak bir proje tasarladı. Siyasi bir baskı olduğunu görüyoruz ama yakın tarihlerde Buca Metromuz için çalışmalar başlıyor. Başkanlarımız duyurdu ve bizlere umut oldu. En yakın zamanda metro Buca’ya gelecek. Biz de sabırsızlıkla bekliyoruz. CHP’li belediyeler nasıl bu ekonomik krizde proje yapabiliyorlar bunu sorguluyorlar. Buca Metrosu da en önemli projelerimizden biri. Çamlıkule’den Üçyol’a kadar gelinebilecek. Aktarmalar da olduğunda Karşıyaka ve Balçova’ya kadar gidebilecek bir metro inşa ediyoruz. Ve bu metro Buca’ya gelene kadar direneceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi