İZ GAZETE - Vatan Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı, gazetemizin Youtube sayfasında yayınlanan, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın Doğu Perinçek’e ilişkin soruya yanıt vermemesi üzerine bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İz WEB TV sunucusu Ceren Duman, ’Yerel Gündem’ programında CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’a Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in ‘Atatürk Peygamber değil 23 Nisan’ı bayram ilan edemez’ ifadelerini hatırlatarak bu konuda ne düşündüğünü sormuş, Yıldırım ise soruyu yanıtlamaktan kaçınmıştı. Konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenleyen Vatan Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Yıldırım’ın haddini aşan bir yorumda bulunduğunu iddia etti.

CHP’li Başkan Doğu Perinçek’in 23 Nisan çıkışını yorumladı: ‘Yorumlanacak bir yanı yok’

Vatan Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

23 Nisan 2019 İZ GAZETE internet sitesinin Youtube kanalında; CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım; Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram”ı ile ilgili açıklamaları için haddini aşan bir yorum yapmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Egemenliği’ni ısrarla hedef alan emperyalizmin günümüzde şiddetlenerek eyleme geçtiği bu günlerde; içinde bulunduğumuz bu tehlikeyi görmeyen, hissetmeyen bir vatansever, bir Atatürkçü var mı aramızda?

Ne yazık ki; bu yılki 23 Nisan kutlama törenlerinde ne PKK tehdidi, ne Doğu Akdeniz’de bize karşı kurulan ittifaklar, ne Türkiye’ye karşı uygulanan ekonomik saldırılar, ne de Milli Egemenliğimize karşı kurulan tuzaklar vardı… Oysa “23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı” bu tehditlere karşı tarihimizden güç alarak direnebileceğimiz bir gündür; Milli Egemenliğimize yönelik her tehdide karşı bir direnme fırsatıdır.

23 Nisan bir devrim tarihidir. Bu günlerde bir vatan savaşındayız, bir devrim sürecindeyiz. O yüzden vurgulanması gereken şey çocukların yaptığı şenlikler değil; milli egemenliğin vurgulanmasıdır.

Başta ABD olmak üzere İngiltere, İsrail ve benzeri emperyalist ülkeler yaşadığımız bu gerçeğin ısrarla göz ardı edilmesi yönünde uğraş vermektedirler. Şimdi İZGAZETE de o talihsiz açıklama ile CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım hangi cepheye düşmüş oluyor?

“Ulusal Egemenlik Bayramı Devrim Bayramıdır” diyen, bu bayramın isminin başka bir kavramla yan yana getirilmemesi gerektiğini anlatan Doğu Perinçek’ten Uğur Yıldırım’ın iddia ettiği gibi PKK ve Abdullah Öcalan seviciliği beklenebilir mi? Sayın Uğur Yıldırım’a soruyoruz; Genel Başkanımız Doğu Perinçek’e bu akıl almaz suçlamayı yaptıran güç, kaynak nedir, merkez neresidir? Esasen Abdullah Öcalan ve PKK-HDP seviciliği ile, Türk milletini aldatma uğraşı ile, gece gündüz meşgul olanları görmeli ve onlara prim vermemeliyiz.

Sayın Uğur Yıldırım’a önerimiz herhangi bir konuda yorum yapmadan önce bilgi sahibi olmasıdır. Pervasızca eleştirdiği Doğu Perinçek ve onun lideri olduğu Vatan Partisi’ni tanıması için kendisine partimizin Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için son derece önemli olan başarılarından sadece birkaç başlığı hatırlatıyoruz: 1. Ermeni Soykırımı yalanını yerle bir etti. 2. Ergenekon tertibini bozdu ve Türk ordusunu özgürleştirdi. 3. 15 Temmuz 2016 ABD/FETÖ darbesinin bastırılmasında tarihi bir görev yaptı. 4.Rusya, Suriye, İran, Irak ve Çin Yönetimleriyle ciddi ilişkiler kurulmasını sağladı. 5. Atatürk Devrimini “Altı Ok” u günümüze taşıdı. 6. Atatürk Gençliğinin yetişmesine önderlik etti…

Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım Doğu Perinçek hakkında yorum yapmakta zorlandığını ifade ediyor. Verdiğimiz bilgi ve açıklamalar doğrultusunda bütün dünyanın tanıdığı, bildiği, saygı duyduğu bir lider hakkında bundan sonra daha dikkatli yorumlar yapmasını öneriyoruz. Sadece kulaktan dolma sözlerle ortaya koyduğu suçlamalara açıklık getiren Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in “Abdullah Öcalan’la Görüşmeler” ve “Kemalist Devrim Serisi” kitaplarını bu nedenle kendilerine öneriyoruz. Arzu ederlerse bu kitapları ilçe merkezimizde bulabilirler.

Editör: Haber Merkezi