Türkiye nefesini tuttu, 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim için geri sayıma geçti. İzmir’de günlerdir afiş ve posterler partiler arasında tartışma ve itiraz konusu olurken, bir flaş gelişme de kent merkezinde yaşandı.

Gerçek İzmir'de yer alan habere göre CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İzmir Valiliği’nin girişinde yer alan ve üzerinde Türk Bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın fotoğraflarının bulunduğu poster için seçim kuruluna itiraz etti.  

Gruşçu, verdiği dilekçede kamu binalarında adayların resim ve posterlerinin asılmasının yasaya aykırı olduğunu belirtti. Gruşçu,  Valilik binasının ön tarafında meydana bakan bölümde yer alan posterde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın fotoğrafının yer almasının yasaya aykırı olduğunu dile getirdi. Gruşçu, Erdoğan ve Yıldırım’ın fotoğraflarının kaldırılmasını talep etti. Gruşçu, dilekçede geçmişte Datça İlçe Seçim Kurulu’nun benzer konuda verdiği bir kararı da emsal gösterdi. 

Seçim kurulu itirazı değerlendirdi ve posterin yasaklar kapsamında değerlendirilemeyeceği kararını verdi. Kurul, söz konusu yerlere devlet büyüklerinin posterlerinin asılmasının ilgili kanun maddesi kapsamına girdiğini belirtti. Öte yandan Konak'ın itirazına gelen ret üzerine CHP İzmir İl Başkanlığı da konuyu takip kararı aldı.

Editör: Haber Merkezi