TUGAY CAN / İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi’nde mahalle delege seçimlerinin başlamasıyla birlikte özellikle Karşıyaka’da CHP’liler arasında yaşananlar kamuoyunu uzun süre meşgul etmişti. Sürecin ardından CHP eski İl Başkanları Tarihi Asansör’de gerçekleşen toplantıda bir araya geldi. Toplantının önceki dönem il başkanlarından Selçuk Ayhan’ın çağrısı ile yapıldığı öğrenildi. Toplantıya ilişkin İz Gazete’ye konuşan CHP İl Başkanlığı görevini bir dönem üstlenmiş isimler Asuman Ali Güven, Tacettin Bayır ve Bedri Serter, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP’nin iktidara yakın olduğunu belirterek bu süreç içerisinde parti içerisinde yaşanacak kavganın sürece olumsuz olarak yansıyacağını ifade etti.

‘HEYECANI GÖSTERİYOR’

Asuman Ali Güven, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından iktidara gidilen süreçte en büyük payın Büyükşehir Belediye Başkanlarına düştüğünü ifade ederek “Örgüt ile yerel yönetimlerin uyumlu çalışması gerekir” dedi. CHP’de parti içi yarışın her daim olduğunu ifade eden Güven, “Mesela Bornova’da bir mahallede dört liste ile seçime gidildi. Bunlar parti içerisindeki heyecanı gösteriyor. Ayrıca bizim toplantımızın ardından bu haftasonu seçimler daha olgunluk içerisinde geçti” ifadelerini kullandı. İl Başkanları tarafından gerçekleştirilen toplantıda uzlaşı aday konusunda konuşulmadığını ifade eden Güven, “İzmir’in bir demokrasi geleneği var. Yarışın olması partiye heyecan katar. Bu sebeple uzlaşı aday dezavantaj da oluşturabilir. Eğer il kongresinde uzlaşı aday olursa buna muhalif olmam. Yeter ki bize yakışır şekilde yapılsın” diye konuştu.

‘ÇARŞAF LİSTE YAPILMALI’

CHP Eski İl Başkanı ve şuan İzmir Milletvekili olan Tacettin Bayır ise, “Parti uzun zamandır, iktidara hiç bu kadar yakın olmamıştı. İç çekişmelerin bize bir faydası yok. Biz bu toplantıyı bir sağduyu için gerçekleştirdik. Aksi takdirde dışarıdan parti içinde bir kavga varmış gibi bir hava estiriliyor” dedi. Kongre sürecine dair herhangi bir yol haritası çizmek gibi bir düşüncelerinin olmadığına dikkat çeken Bayır, mevcut il başkanı Deniz Yücel’i de bu sebeple toplantıya çağırmadıklarını söyledi. Uzlaşı aday noktasında ise Bayır, “Bu işin uzlaşısı çok açık. Çarşaf liste yapılması lazım. Örgüte de dikkat ederseniz ortak liste talebi yavaş yavaş oluşuyor” şeklinde konuştu.

‘TANSİYON DÜŞTÜ’

Önceki dönem il başkanlarından ve İzmir Milletvekili Bedri Serter ise süreci takip ettiklerini belirterek “Gerçekleştirdiğimiz toplantının ardından tansiyon bir miktar düştü. Bu görüntü hoşumuza gidiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’yi yönetmek istiyoruz. Önümüzdeki seçimler ile birlikte hükumeti de Bakanlar Kurulu’nu da biz belirleyeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi