Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, İz Web Tv'de 'Ceren Duman ile Yerel Gündem' programının konuğu oldu, soruları yanıtlayarak gündemi değerlendirdi.

‘BURADA KASITLI BİR ZAFİYET OLDUĞU BELLİ’

CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, geçtiğimiz günlerde şehit cenazesinde saldırıya uğrayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saldırısı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bu saldırının kabul edilip konuşulacak hiçbir yanı yok. Şunu sormak istiyorum, başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu cenazeye geleceğini haber vermiş olmasına rağmen İçişleri bakanının önlem almamasındaki amaç nedir? Milli Savunma Bakanı’nın, olduğu yerde bu kadar güvenlik olmaması normal mi? Normalde bu tür katılımlarda güvenlik en üst düzeyde olur. O halde burada kasıtlı bir zafiyet olduğu belli.”

‘BU SALDIRI CUMHURBAŞKANA YAPILSA…’

Ozan Uyan ayrıca, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'na "Yüzde 9,83 oy aldığın yere neden gidiyorsun. O bölgede ne işin var senin?" sözlerine şöyle tepki gösterdi:
“Peki o yüzde 3,49 oy aldığın Tunceli'ye neden gitti? Neden gitti ve Tunceli’de onu nasıl karşıladılar? Türkiye’nin böyle bir siyasete ihtiyacı yok. Bu ülkede bir partinin genel başkanına ki bu kurucu partinin genel başkanı, bu saldırıyı yaptıktan sonra ‘kardeşim sen çeşitli terör örgütleriyle ilişki içerisindesin bu yüzden bu halk sana tepki gösteriyor’ demenin ‘Bu işin arkasında ben vardım’ demekten bir farkı yoktur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkeye huzur getirmek istiyoruz. Onlar istediği açıklamayı yapsın, bu açıklamalar onların siyasi idaresizliğinden ve korkularından başka bir şey değildir. Özür dileyerek söylüyorum, bu ülkenin Cumhurbaşkanına bu saldırı yapılsa ve biz CHP’li olarak orada olsak, onlara ‘Değerli arkadaşlarım’ demezdik, ‘Kardeşim bu yaptığınız yanlış,’ derdik.”

‘KİMSE BİZDEN DAHA FAZLA ŞEHİDİMİZİ SAVUNACAK KADAR KENDİNİ ÜSTÜN GÖRMESİN’

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, AKP ve MHP İl Başkanları’nın “Çirkin saldırı ama şehitleri unutup bunu konuşuyoruz” açıklamalarına yönelik şu yorumda bulundu:

“Bu cümlenin maksatı nedir, onu çok anlayamadım. Bu ülkede şehitleri unutmak mümkün değildir. Bu ülkenin şehitleri bir amaç uğruna canını feda ederken birileri bunu istismar etmemeli, istismar ederek siyaset yapmamalı. Kimse bizden daha fazla şehidimizi savunacak kadar kendini üstün görmesin. Hepimiz aynı değere sahibiz.”

‘BUNU İZMİR’DE YAŞAMAK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ’

Uyan, dün ki 23 Nisan kutlamalarıyla ilgili:

“İzmir halkı Cumhuriyetin değerini çok fazla seviyor ve önemsiyor. Dün onu gördük, küçük arkadaşlarımızın sevinçlerini gördük. Görüşlerini çocukların olduğu yerden mutluluğu huzuru gördük, bunu İzmir’de yaşamak bizim için çok önemliydi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimlerde aldığı sonuçları değerlendiren Uyan:

“İzmir’de çok iyi bir oy sonucuyla çıktık, başarılı olarak. CHP’ye iktidarı getiren, sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Ondan sonra bugün en önemli emek gençlerde, onlara da çok teşekkür ediyorum. Bazen unutuluyor gibi oluyorlar ama otuz ilçe gençlik kurul başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bunların en büyük emektarı gençlerdi” diye konuştu. Uyan, Millet İttifakı’nın İzmir’de 5 ilçe kaybetmesine ilişkin:

“Beş tane şanssız kayıtla karşılaştık. 28 ilçe de aday çıkarmıştık, dört tane belediye kaybımız var. Bizim şu an ki amacımız dört tane belediyeyi neden kaybettiğimizi nasıl kaybettiğimize dair toplantı yapıp bunu değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelecek seçimlerde iktidar olma olasılığını değerlendiren Uyan, “Gençlerin temsili yet hakkı olmadığı bir siyasetin başarılı olmadığını görüyoruz. Yerel seçimden sonra şunu gördük artik iktidarın sert sözlerinin fayda etmediğini barış sözlerinin fayda ettiğini gördük. Eğer CHP’de genç temsiliyet devam ederse iktidar olmaması işten bile değil” diye konuştu.

‘GENÇLER, BİR GENÇLİK ÖRGÜTÜ OLARAK ARTIK HAKKINI ALMASINI BİLDİ’

Uyan, İzmir genelindeki genç başkan ve genç belediye üyeleri hakkında, “Bu gençleşme ülkenin zorunluluğu ve şartı haline geldi. İzmir’deki genç temsiliyet yüzde yüz oranında arttı. Gençler, bir gençlik örgütü olarak artık hakkını almasını bildi. Temsiliyet hakki yeterli mi, değil. Ama bizde mücadele birilerine biat kültürüyle olmaz. Haksızlık karşısında şov yapmak siyasi bir idare değildir” dedi.

Ayrıca Uyan, CHP Gençlik kolları olarak 1 Mayıs’ta yeni bir sürpriz ve yeni bir motto ile meydanlarda olacağını söyledi.

‘İKAZIN NASIL VERİLECEĞİNİ BİZ GAYET İYİ BİLİYORUZ’

CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nın “CHP ikazı anlamamış” açıklamasına:

“İkazı anlamamış demek bu ülkede yeni bir Maraş yeni bir Madımak yaratmaksa o genç kardeşimize gereken ikazı Cumhuriyet Halk Partisi gençleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının birlik ve bütünlüğü verecektir. İkaz öyle alınmaz, ikazın nasıl verileceğini biz gayet iyi biliyoruz” diyerek vurguladı.

Uyan ayrıca, ‘Yerel seçimler genel erken seçim doğurur mu’ sorusuna yönelik:

“Ben erken seçimi ihtimal vermiyorum. AKP eteklerindeki taşı döküp oturacak, nerede yanlış yaptığını düşünecekler ama sayın cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kafasına eserse bir erken seçim yapar. Bu ülke, bir insanın iki dudağı arasında yönetilen bir ülke olmamalı aslında” dedi.

Ozan Uyan, programın sonunda eski İl Gençlik Kolları Başkanı’nın işten çıkarılması hakkında şunları söyledi:

“Bu tasvip etmediğimiz bir olay, buna karşın eski İl Kolları Başkanı’mız gereken açıklamayı yapmış ve gereken cevabı vermiştir. Bizlere düşen görev de bu konuda kendisinin yanında olduğumuzu ve mağduriyetin giderilmesi adına gereken her şeyi yapacağız, kamuoyu vicdanı rahat olsun. Bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları örgütleri birbirine sıkı sıkıya bağlı, hangi görüş ve ifade de olursa olsun birbirlerine inanan, birbirlerine zarar gelmemesi için omuz omuza mücadele eden yapı ve birlikteliklerden oluşur. Bu noktada da eski Gençlik Kolları başkanı Sinan kardeşimizin de yanında olduğumu belirtmek istiyorum. Devamında ise Cumhuriyet Halk Partisi’nde artık yeni bir dönem başlıyor yeni bir siyasi argüman gelecek, barış ve kardeşlik yerel siyasette daha fazla önünü alacak ve bu noktada CHP bir kabuk değiştirmeye gidecek. Kabuk değiştirmekten kastım gençlerin daha çok öne çıkmasıdır. Bu ülkedeki vizyonerliği ve vizyon problemini çözecek tek parti CHP’dir. O partinin içindeki tek kurul da Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarıdır.”

Editör: Haber Merkezi