İZ GAZETE - İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Uyan yerel seçim çalışmalarını, “İzmir’in her yerinde yerel seçim çalışmalarımızı başlattık. En önemli projemiz olan ‘Her Mahallede Bir Genç’ çalışmalarına önceden başlamıştık. Mahalleden semte, semtten kente, kentten memlekete ulaşabilecek bir yapıyı hedef aldık. CHP Gençlik örgütleri taşeronlaşan bir yapıya sahip değildir. Yöneten, yönetmek isteyen ve yönetecek olan bir yapıda oluşmuştur. Söylemek istediğimiz şuydu, eğer yönetecek birini bulamıyorsanız gençler yönetmeye her zaman hazırdır. Bizlerin amacı, gençlerin enerjisiyle birlikte kentimize değer kazandırmaktır.” ifadeleriyle değerlendirdi.

‘GENÇLİK KOTASI PARTİMİZİN OLMAZSA OLMAZIDIR’

Genç nüfusa sahip İzmir’de 660 binin üzerinde genç seçmen olduğunu belirten Uyan, “Biz ilk defa Tüzük Kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz önderliğinde %20 kotaya ulaştık. Gençlere hak ettikleri değeri vermek ve taleplerini yerine getirmek önemli. 660 bin seçmenin seçimi doğrudan etkilediği bir yerde genç temsiliyeti oluşturmamak seçimi kaybetmek demektir. Türkiye’deki gençlerin politikleşme problemi sadece CHP’nin problemi değil AKP’nin MHP’nin ve diğer partilerin de problemidir. Biz bu alanda gençlere temsiliyet hakkı veren ve kota uygulamasını getiren tek partiyiz. Gençlik kotası bir partinin olmazsa olmazıdır.

‘LİSTELERDE GENÇ ADAYLARA YER VERİLMESİNİ UMUYORUZ’

Bu seçimde 41 binin üzerinde kişi ilk defa oy kullanacak. Doğal olarak da bu 41 bin seçmenin olduğu yerde genç belediye meclis üyesi olmak zorundadır. İzmir’’de çok çeşitli genç aday adaylarımız var. Genç kadın avukat aday adayımız, çeşitli bölümlerde okuyan üniversite öğrencisi aday adaylarımız, mühendis, sanatçı, işçi sendikasından gelen aday adaylarımız var. Umuyoruz ki listelerde de onlara yer verilecektir.” açıklamalarına yer verdi.

‘ONLAR ZALİMLİK YAPSINLAR, BİZ…’

Ozan Uyan, 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir adaylarının henüz belirlenmemesini Genel Merkez ve kurulların takdiri olarak değerlendirdi. CHP aday listesi açıklanan 4 ilçe hakkında ise, “açıklanan 4 aday da Genel Merkezin nokta atışı yaptığı doğru adaylar. Bu ilçeleri tekrar kazanıp 30’da 30 yaptığımız zaman, bu ilçelerdeki belediye üyelerini sadece AKP’li olduğu için işten çıkarmayacağız. 105 tane arkadaşımızı işten çıkartanlar belediye başkanlığından gittiğinde biz AKP’li kardeşlerimizi işten çıkarmayacağız. Onlar zalimlik yapsınlar biz barışı, adaleti ve demokrasiyi getireceğiz.” Vurgusunda bulundu.

‘30’DA 30 YAPILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday adaylığına yönelik gerekli açıklamaların yapıldığını belirten Uyan, İzmir’in İzmir’de yaşan 4.5 milyon insanın olduğunu belirtti. “90 yıllık geleneklerimizin bize öğrettiği şey şudur ki, İzmir ne şahıslarındır, ne de partilerindir. İzmir, İzmir’de yaşayan 4.5 milyon İzmirlinindir. Hak onlara aittir. Fakat benim tahminim yüzde 50’nin üzerinde bir oy oranıyla CHP’nin İzmir’de belediye başkanlığını kazanacağı ve belediye meclislerinde de bu oranı yakalayacağı yönünde. Kaybedilen 8 ilçe de geri kazanılarak CHP’nin İzmir’de 30’da 30 yapacağını düşünüyorum.”

‘AKP 16 YILDA GENÇLERE YÖNELİK HİÇBİR ŞEY YAPMADI’

Gençlerin örgütleşme problemlerini dile getiren İzmir İl Gençlik Kolları başkanı, “Gençlerin politikleşme problemini ve neden siyasete ilgi duymadıklarını iyi değerlendirmek gerekiyor. Gençler Gezi süresinde siyasete girip, biz de varız biz apolitik değiliz dediğinde bir mizah ve iletişim problemi olduğunu belirtmişti. Bu durumda diyebiliriz ki gençler barıştırıcı, büyükler kavgacı. Burada doğan iletişimsizliğin ise en büyük sebebi Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. 16 yıllık iktidar süresinde üniversite gençlerine yönelik başardıkları hiçbir şey yok. Yaptıkları yurtlar cemaatlerin elinde. KYK’yı 480 yapıyorlar fakat gençler bununla üç gün bile geçinemiyor. Eskiden 180 liraydı bir ay geçiniliyordu. Şimdi 480 lira üç gün yetmiyor. Liselilerin durumu, uyuşturucu kullananların yaş ortalaması ortada. Bu devran önce yerelde sonra genelde dönecek.” dedi.

‘İZMİR RANTA VE PAZARLAMAYA TESLİM OLMAYACAKTIR’

İzmir demokrasi ve özgürlüğün başkentidir vurgusunda bulunan Uyan, “İzmir’de bir yaşam rahatlığı vardır. Kimse sen osun, busun ayrımı yapmaz İzmir’de. Kordon’da bir aile çiğdem yerken yanlarındaki sevgililer de el ele tutuşabilme özgürlüğüne sahiptir. Aynı şekilde Narlıdere’de, Seferihisar’da, Konak’ta, Dikili’de… Bu yüzden siz burayı pazarlayamazsınız, size burayı pazarlattırmazlar. Burada gençlere söyleyebileceğimiz en önemli şey, biz sosyal demokrat ve halkçı belediyeciliğe devam edeceğiz. Buna da çok güzel örneklerimiz var. Karşıyaka’nın Filizleri projesi, üniversite öğrencilerine sağlanan bilgisayar destekleri, gençlik merkezi desteleri, Büyükşehir Belediyesinin yarattığı destek ve hizmetler var. Bütün bunlar yeterli ya da yetersiz tartışılır fakat AKP’nin 8 ilçede ne yaptığı ya da yapmaya çalıştığı tartışılır. Yapılan üniversiteler istihdam alanı yaratılmadıktan sonra neye yarar. Milyonlarca diplomalı işsiz var. İzmir ranta ve pazarlamaya teslim olmayacaktır.” açıklamalarında bulundu.

İzmir’de gençleşen ve yenileşen bir kadro ile kentin sorunlarına CHP’nin çözüm olacağı vurgusunu yapan Uyan, “Dünyanın hiçbir sol iktidarında gençler olmadan değişim mümkün değildir. Dünya yenileşiyor ve gençleşiyor. Bugünkü toplumun da bizden beklediği şey değişim ve gençleşmedir. Bize abi değil, bize kardeş ve yoldaş lazım.” diyerek sözlerini noktaladı

Editör: Haber Merkezi