Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İz WEB TV’ye konuk oldu, İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın sorularını cevaplandırarak gündemi değerlendirdi.

‘BİZ BU GÖREVLENDİRMEYİ ÖNCEDEN YAPTIK’

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, Çiğli'de unutulduğu anaokulu servisinde yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen’in babası Serkan Sakin’in, belediyeye ait kreşte sorumlu olarak göreve başlaması hakkında, “Bu iş konusu Babalar Gününde olmuş gibi gözüküyor ama biz bu görevlendirmeyi mayıs civarı konuşmuştuk. Ben ilgili Belediye Başkan yardımcısına durumu belirttim ve görev alımı o zaman gerçekleşti.  Bir haber ajansı beni arayıp haber yapmak istediğini söylediğinde ben bunun bizim tarafından basın bülteni olmayacağını söyledim. Ama sonra Serkan Beyle konuşmuşlar, Serkan Bey uygun görünce de sanki Babalar Günü’nde yapılmış bir işlem gibi yayınlandı” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN TALİMATI VARDI’

Gümrükçü işe alım süreciyle ilgili ek olarak, “Bu sürecin başında Sayın Kılıçdaroğlu’nun talimatı vardı. Sakin ailesi zor zamanlar geçiriyor, Allah yardımcıları olsun. İşin bir manevi destek boyutu bir de sosyal politika boyutu var. Biliyorsunuz 26 mahallede 26 kreş açma sözümüz var. Hem eğitim hem çocuklarımız önemli, çocuklarımızın eğitimi ise en önemlisi. Dolayısıyla çocuklarımızı uzman ellere emanet etmemiz lazım. Serkan Bey de bunun için hassas ve dikkatli biri” diye konuştu.

‘BİR ÇOCUĞUN HAYATINI DEĞİŞTİRİRSEK…’

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü eğitime verdiği değeri vurgulayarak “Bir çocuğun hayatını değiştirebilirsek o Türkiye’yi değiştirir. Nitekim Mustafa Kemal Atatürk o eğitimlerden geçmeseydi belki bugün Türkiye Cumhuriyeti var olmayacaktı. Şimdiden Çiğli’de ön hazırlık başlattık, 25 civarı özel anaokulu ortaokul ve lise var. Onları ziyaret edip belediyeden beklentiler ve Çiğlinin sorunlarını görüştük. Biz eğitim politikası oluşturmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyetin eğitimle şekilleneceğini düşünen bir insanım” dedi.

‘BİR YÖNETİM ŞEKİLLENDİ’

Utku Gümrükçü, İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ)  Birinci Başkan Vekili olarak seçilmesi hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Belediyenin bu konuya sahip fikri olmasını için böyle bir birlik açıldı. Ve çok da önemli. Kuş cenneti başka şehirler de bu kadar öne çıkmıyor. Çiğli’nin turizme açılması ve İzmir’in dünyada öne çıkmasını sağlayabilir. Başkanımız tabii ki Tunç Soyer oldu ve Birinci Başkan Vekili de ben oldum. Bir yönetim şekillendi.”

‘BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR CÜMLESİNİN NE KADAR DOĞRU OLDUĞUNU KANITLAYACAĞIZ’

Utku Gümrükçü, komşu belediyelerle aralarındaki ilişkiyi değerlendirerek, “ Serdar Aksoy ve Cemil Tugay’la konuştum. Büyükşehir’in üzerine düşenler hakkında bir toplantı da yaptık. Yakın zamanda çevre temizliği ve molozların toplanmasıyla ilgili ortak bir çalışma yapacağız. Birlikten kuvvet doğar. Bu cümlenin ne kadar doğru olduğunu kanıtlatacağız” ifadelerini kullandı.

‘İNSAN DOĞAYLA BÜTÜNLEŞMELİ Kİ İNSAN OLABİLSİN’

Çiğli’de düzenlenen “Pati Festivali” hakkında konuşan Gümrükçü, “İnsan doğanın içinde bir varlık ve doğayla bütünleşmesi gerekiyor ki insan olabilsin. Kapitalizm bu sürece sekte vuruyor. Küresel ısınma gibi birçok sorunla baş başayız. Ve yeni nesli bu farkındalıkla ve hayvan sevgisiyle yetiştirmemiz lazım. Sadece pati festivalleri değil, çeşitli dallarda festivaller devam edecek” dedi.

‘CİN ŞİŞEDEN ÇIKMIŞ’

Gümrükçü, İstanbul’a gitmesinin birkaç sebebi olduğunu ifade ederek, “Çiğli Belediyesi’nin Bilgi İşlem Müdürlüğü’nü yeni kurduk.  İstanbul’da bu konuda öncü olan birkaç belediyeyi incelemek için gittik. Ayrıca Sultanbeyli’deki arkadaşlarıma seçim kampanyası hakkında yardım edeceğime söz vermiştim” dedi.

Sultanbeyli’nin geçmiş seçimlerde CHP için zor bir bölge olduğunu belirten Gümrükçü, “Şimdilerde Ekrem İmamoğlu’na duyulan sevgi ve sempati çok yaygın. Cin şişeden çıkmış, Ekrem Bey’e sempati yüksek. Karşı tarafın gücü dursa da, Sultanbeyli’de Ekrem İmamoğlu’nun oyu artmış. Eğer diğer yerlerde de oy artışı olursa bu seçimi kazanırız”

Editör: Haber Merkezi