İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi'nde yeterli imza toplamadığı için İl Başkan adayı olamayan Ezgi Deniz Urunga, seçim sonuçlarının ardından yazılı bir açıklamada bulundu.Urunga, Deniz Yücel’in imza aldığı delegenin yarısı kadar oy alamamasına işaret etti. 
Açıklamasında seçim sonucunun adaletsiz olduğunu belirten Ezgi Deniz Urunga '' İlçe seçimleri sonrası özellikle bazı kişi ve gruplar tek adayla seçime gidilmesi yönünde Genel Başkanımızın talimatı olduğu iddiasında bulunmuş, İl Başkanı da kendisine bu görevin tevdi edildiğini söylemiştir. Demokratik bir seçim öncesi görev tevdi edilmesi ve sandık iradesine ipotek koymak, seçimi hükümsüz kılmaktır. Bu adaletsizliği ‘Hak- hukuk- adalet’ şiarıyla ülke çapında siyasal farkındalık yaratan ve Adalet Yürüyüşü’ nü gerçekleştiren Genel Başkanımıza yüklemek de örgütlü bir algı operasyonunun parçasıdır'' ifadelerin kullandı.

 

‘YARISININ BİLE OYUNU ALAMAMIŞTIR’

CHP İl Kongresi'nde seçilemeyişinin nedenini, özgür iradenin yok sayılmasına bağlayan ve hak,hukuk ve adaletin örgüt içinde yok edilmek istendiğini savunan  Ezgi Deniz Uranga  açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“İl başkanlığına aday olunmasının önünü tıkayan algı operasyonuna karşı demokrasi bilincinin gereği olarak CHP İzmir İl Başkanlığına adaylığımı açıkladım. 37. CHP İzmir İl Kongresinde tüzüğümüz gereği İl başkan adayı olabilmem için delegelerimizin özgür iradeleriyle verdiği imzalar, bir takım grupların baskıları sonucu geri çektirilmiş, bazı delegeler de imza vermemeleri konusunda uyarılmıştır. Tek aday dayatmasına ve delegelerin özgür iradesine yapılan baskılara yanıt sandıkta verilmiştir. Mevcut İl başkanı resmi olmayan sonuçlara göre oy kullanan 611 delegeden 253 oy almıştır. Dikkat edilmesi gereken bir başka nokta ise 550 delegeden aday olması yönünde imza alan İl Başkanı sandıkta imza veren delegelerin yarısının bile onayını alamamıştır''

TRENDE İN-BİN YAPANLAR DEĞİL’

“Sosyal demokrat partilerin öncelikli görevi, siyasal haklarda eşitliğe dayalı demokratik ortamı, omuz omuza mücadele ettiği örgüt üyelerine sağlamaktır” diyen Urunga açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:
''Herkes bilmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisi örgütü çıkar gruplarının treninde in-bin yapanlar değil Bandırma Vapurunda devrime gidenlerdir. Adaylık sürecimde ilkeler ve doğrular etrafında kenetlenerek karşılıksız ve korkusuzca bana destek veren tüm yoldaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Bundan sonraki süreçte birlikteliğimizi güçlendirmek, demokrasiyi ve doğruları hakim kılmak için mücadelemiz büyüyerek devam edecektir. Yönetim kadrolarına seçilen arkadaşlarımı tebrik eder, partimiz ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim. Üyesi olmaktan onur duyduğum partimiz için çalışmaya devam edeceğimi, dün olduğu gibi yarın da demokrasi mücadelesini ilkelerim doğrultusunda sürdüreceğimi bildirir saygılar sunarım”

Editör: Haber Merkezi