TUGAY CAN / İZ GAZETE - 25 Ocak 2020’de Resmi Gazete’de yayınlanan 2054 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Urla’nın Zeytineli, Çeşme’nin ise Alaçatı bölgelerinde gerçekleşen acele kamulaştırmalara ilişkin bir gelişme yaşandı. Bu kez 12 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 2102 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’nda Urla’nın Zeytineli mekiinde yer alan 293 parselin kamulaştırmanın iptal edildi. Resmi Gazete’de yayınlanan bir diğer karara göre ise Çeşme’de Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nin sınırlarının genişletildi.

25 Ocak 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 2054 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile gerçekleşen acele kamulaştırmalarda Urla’da Devrimci İş Sendikaları Konferedasyonu’nun 61 dönümlük arazisi de kamulaştırılmıştı.

İz Gazete’nin edindiği bilgiye göre 2102 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kamulaştıma işleminin kaldırıldığı alanlar içerisinde DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın 61 dönümlük arazisi yer almadı.

‘HUKUKİ SÜRECİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Konuya ilişkin gazetemize konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise Genel-İş Sendikası’nın 61 dönümlük arazisine yönelik kamulaştırma kararının devam ediyor oluşuna tepki gösterdi. Sarı, “İşçilerin altınteri ile alınan ve tatil yapma hakları için alınmış olan arazi hala kamulaştırma arazisi içerisinde yer almaktadır.Bu durum ile ilgili hukuki süreci sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi