Cengiz Aldemir/ANKARAMeclis Genel Kurulu'nda sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili yasa üzerine konuşan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Doktor Aytun Çıray, AKP'nin iktidarı devraldığı dönemde 65 milyon olan nüfusun, 85 milyon olduğuna dikkat çekerek, "Yirmi yıldır iktidardasınız ve sürekli geçmişi kötüleyerek bir meşruiyet arayışı içindesiniz. Geçmişi kötüleyerek meşruiyet arayışı bitti çünkü geçmiş sizsiniz artık. Sizin eleştireceğiniz her hükûmet artık kendinizden bir önceki kendi kurduğunuz hükûmettir" dedi.

SAĞLIK KURUMLARI ÇÖKÜŞTE

Kovid'i yönetme sürecinin başlı başına bir siyasi ve yönetim fiyaskosu olduğunu vurgulayan Çıray, iktidarın getirdiği Sağlıkla ilgili kanun teklifinin beklentileri karşılamayacağı eleştirisinde bulunarak, " 2021 Aralık ayında hazırlanan düzenleme teklifi geri çekildiğinde, bu teklifin kısa bir sürede sağlık camiasının tamamını kapsayacak ve iyileştirmelerle düzeltilmiş şekliyle yüce Meclise getirileceğini düşünmüştüm. Ancak yüce Meclise getirilen bu teklifle bu beklentim ortadan kalktı. Bu zayıflama, dıştan fark edilmese de kurumların iç yapısında bir çöküşe neden oluyor. Milletçe sağlıkta yaşadığımız ve şahit olduğumuz şey, maalesef her kurumda olduğu gibi sağlık kurumlarının da çöküşünden ibarettir. Bu, gerçeğin sağlıktaki bir yansıması ve tezahürüdür" ifadelerini kullandı.

İYİ GİTMEYEN HER ŞEYİN SORUMLUSU ERDOĞAN

Ülkede iyi gitmeyen ne varsa otokratik yönetim nedeniyle birinci dereceden sorumlusunun Erdoğan olduğunu belirten Çıray, tek adam rejiminin Sağlık Bakanlığı'nın kurumsal yapısını da bozduğunu söyledi. Çıray, "Sayın Erdoğan açısından tatsız bir husus daha var. Bu da Ak Parti iktidarları öncesinde hazırlanmış reform projeleri sayesinde sağlık hizmetlerindeki belirgin kalite yükselmesinin milletimizin kendisine verdiği destekte önemli bir rolünün artık ortadan kalkıyor olmuş olmasıdır. Müsteşar olmaktan, yönetiminde bulunmaktan büyük gurur duyduğum Sağlık Bakanlığının bu olağanüstü başarıları, aynı zamanda başarılı olan kısımları sizin de gayet iyi bildiğiniz şekilde ehliyetli ve liyakatli yetişmiş sağlık kadrolarının da eseridir. Özellikle Sağlık Bakanına Sayın Erdoğan'ın herkesin önündeki açıkladığı bir müjde üzerine yaptığı davranıştan sonra doğrusu istifasını beklerdim. Siz de benzer bir sıkıntı yaşamıştınız Sayın Bakanım domuz gribi zamanında biliyorsunuz yani o zaman Başbakan sıfatıyla Sayın Erdoğan sizin beyanlarınızı yalanlayan bir tutum sergilemişti" diye konuştu.

TEKLİF TALEPLERİ KARŞILAMAKTAN UZAK

Görüşmekte olan kanunun sağlık personelinin taleplerini karşılamaktan uzak olduğunu vurgulayan Çıray, sağlık personelinin bütün sorunlarını kendi iktidarların da çözeceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi