Cengiz Aldemir/ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavvvet Dervişoğlu, topraklarında tüm hızıyla süren savaşına rağmen Ukrayna'da enflasyonun yüzde 14. Uluslararası ambargonun hedefi olan Rusya'da ise enflasyonun yüzde 17 olurken, AKP'nin yönettiği Türkiye'de ise 3 haneli enflasyon yaşandığını belirterek, "Asgari ücrete rekor zam yaptık." diyenlerin başta akaryakıt olmak üzere her ürüne gelen zamları nasıl izah edebilecek merak ediyorum" diye sordu.

MAAŞLARDA ENFLASYON DÜZENLEMESİ ŞART

Çalışanın satın alma gücünün hızla eridiği, asgari ücretin açlık sınırının altına düştüğünü belirten Dervişoğlu, "Asgari ücretli vatandaşlarımızın enflasyon karşısında yıl sonuna kadar dayanabilmesi de mümkün değildir. İYİ Parti olarak iktidar partisine önerimiz şudur: En geç temmuz ayında, memur ve emeklilere verilecek enflasyon farkıyla beraber asgari ücrette de enflasyon düzeltmesi mutlaka yapılmalıdır. Ayrıca, 2.500 liraya çıkardığınız bu en düşük emekli maaşını asgari ücretin seviyesine yükseltmek gibi bir mecburiyet de söz konusudur" önerisinde bulundu.

SANDIĞI GETİRİN

İktidarın neden olduğu hayat pahalılığı yüzünden maaşların ay ortasında tükendiğini ifade eden Dervişoğlu, iktidar sıralarına dönerek, "Bu, sadece maaşın tükenmesi değil, aynı zamanda hanelerde açlığın yaşanmasına vesile oluyor. Siyasi yandaşlarınızın ve rant ortaklarınızın refahından ve zenginliğinden taviz vermezken bu aziz milletin evlatlarını çaresizliğe mahkûm edemezsiniz. Millete verecek hiçbir şeyiniz kalmadıysa, getirin sandığı, kararı millet versin. Demokrasinin altın kuralı bellidir; işi yapamayanlar gider, daha iyi yapacak olanlar da gelir" diye seslendi.

AYRIMCILIK YAPIYORLAR 

Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin yarattığı tek adam algısının, tüm kurumlarda ve vatandaşlar üzerinde baskı oluşturduğunu belirten Dervişoğlu, "Hükûmet "Ya bizdensin ya düşmansın." anlayışıyla kendi vatandaşına zulmetmeye âdeta devam ediyor. İşe girmek için Ak parti'ye yakın olmak ya da üyesi olmak durumunda kalan adaylar eğer bunu gerçekleştiremiyorsa sözlü mülakatlarda eleniyorlar. Hükûmeti makul bir şekilde eleştirenlerin eşleri bile, şayet kamuda görevlilerse görevlerinden alınıyorlar. On beş dakika içerisinde yazıp sildiği bir "tweet"ten dolayı 20 yaşında bir genç tutuklanıp hapse atılıyor" sözleriyle tepki gösterdi.

ZULÜMLE UĞRAYAN ERDOĞAN, KENDİSİ ZULÜM YAPIYOR 

Gazetecilerin yaptıkları haberlerden dolayı mahkemelere verildiğini, muhalif kanalların para cezası verilerek susturulmaya çalışıldığını, Erdoğan'ın tehdit dili kullandığını vurgulayan Dervişoğlu, "Bunlar bu ülkede bu çağda olmaması gereken olaylardır. İktidara gelirken 3Y'den biri olan yasakları kaldıracağını beyan ederek milletimizin karşısına çıkan Ak Parti bugün toplumun neredeyse her kesimine konuşma ve düşünme yasağı uyguluyor. Şiir okuduğu için hapis cezası alan Sayın Erdoğan, bugün "tweet" attı diye gençleri hapishaneye gönderiyorsa, zamanında, kendisine yapılan zulmü bugün kendisi uyguluyorsa bir arpa boyu bile mesafe alamamış demektir" diye konuştu.

HAK VE ADALETİ SAĞLAMA VAADİMİZ VAR

Dün Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevine gönderilmesine  karşı oldukları gibi bugün de parti ve kişi ayırmaksızın sadece hakkı ve adaleti savunmaya da devam edeceklerini söyleyen Dervişoğlu, "İYİ Parti iktidarında özgür düşünceyi, hürriyeti, eşitliği, kardeşliği ve demokrasiyi hâkim kılacağız, üstunlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü esas alarak adaleti tesis edecek bu millete vaadimiz vardır." dedi.

Editör: Haber Merkezi