İZ GAZETE - Organizatör Tuncay Baki Uğantaș, yerel yönetimlerin şehrin kültür ve sanat faaliyetlerinde çok önemli olduğunu ifade ederek, "Festivaller ruhunu kaçırdı. Kes yapıştır festival olmaz. Yerel yönetimlerin bakış açıları da çok önemli. Örnek vermek gerekirse, yerel yöneticilerimizin ücretsiz konserler yapmamaları gerekir. O ücretsiz konserlerde popüler kültürünün etkisinde kalırsınız. Atıyorum geçen 19 Mayıs'ta Mor ve Ötesi konseri varken diğer tarafta 10 tane daha konser vardı. İnsanları şehre indiriyorsunuz evet ama aynı zamanda dağıtıyor ve parçalıyorsunuz" diye konuştu.

'ESNAFIN SİZE KÜFÜR ETMESİNE SEBEP OLUR'

Uğantaș ayrıca, konserlerin başlama saatlerine dikkat çekerek, "Konserleri akşam 10.00'da başlatıyor ve gece 02.00'de bitiriyorlar. Bu, esnafın size küfür etmesine sebep olur. Konserleri 18.00'de başlatın, en azından esnafa da katkıda bulunun. İnsanlar erken gelip, alışveriş yapsınlar. Yerel yönetimler sanata, sanatçıya ve kültüre katkı sağlamak istiyorlarsa ücretsiz konseri bırakmalılar ama bize de alan açmalılar. Aynı zamanda burada yapılan etkinliklerden Çiğli nasibini alamıyor, Karabağlar ya da Menderes nasibini alamıyor. O yüzden orada da açık hava alanları olmalı. Para alınmasından kastım, gerekirse bir lira olsun ya da insanlar kitap getirsin. Emek verilmeyen şey değersizleșir" dedi.

'HIRSIZLAR KENDİ ARALARINDA KAVGA ETMEYE BAŞLADI'

Uğantaș, "Benden hangi belediye başkanı yardım isterse istesin, ben yardımcı olurum, başkanı dinler ve gerekli organizasyon yaparım. AKP iktidarına gelirsek... Onlar 17 yılda ne yaptılar? Onlar 17 yıldır kültür sanata karşı duruşları ile her seferinde tepemize bindiler. Hemen hemen bütün üniversitelerde bahar şenliklerimizi yasakladılar. Biz onlardan kurtulacağız ama mücadelemizi yaşamımızın her alanında sürdüreceğiz. Ama onları da durdurmamızın zamanı geldi ki yakın, çok yakın zamanda. Çünkü hırsızlar kendi arasında kavga etmeye başladı. Hani filmlerde vardır ya, hırsızlar en sonunda birbirleriyle kavga eder. Aynen öyle. Onlar da kendi aralarında kavga etmeye başladı. Biz ise kavga etme zamanını geçtik, bu 17 yıldan kurtulmamız gerekiyor. Ben İzmir'in bu konuda öncü olacağına inanıyorum. Kentte bir rahatlama hissetmiyor musunuz, mutlu insanlar görmüyor musunuz? Bunlar küçük şeylerf gibi görülüyor ama çok değerlidir." ifadelerini kullandı.

TUNCAY BAKİ UĞANTAŞ KİMDİR

Uzun yıllar organizatörlük işleriyle ilgilenen Uğantaş, Karayalçın döneminde Kültür İşleri’nde ve ardından Turizm Bakanlığı’nda çalışmıştır. İstifasının ardından organizasyonlar, kültür sanat etkinlikleri ve eventlerle ilgilenen Uğantaş, 5 yıldır İzmir’de ikamet ediyor.

Editör: Haber Merkezi