İZ GAZETE-  İz Gazete Ankara muhabiri Cengiz Aldemir, 2021 yılında İzmir milletvekillerinin Meclis karnesine yönelik bir haber hazırladı. Tutanaklarda ve TBMM’nin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre haberde, verilen soru önergelerinde CHP birinci parti olurken ikinci sırayı HDP, üçüncü sırayı ise İYİ Parti aldı. İzmir'de tek üyeli Memleket Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin İYİ Parti, MHP, AKP'nin önünde yer aldığı haberde ayrıca ifade edildi.


HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ


Haberi Meclis'te grubu olan partiler üzerinden hazırlamamıza, yine de temsiliyeti olan ama grubu olmayan Memleket Partisi'nin vekili Mehmet Ali Çelebi’ye yer vermemize rağmen, bu Çelebi’ye yeterli gelmedi. Haberimizi sosyal medya hesabı üzerinden alıntılayan Çelebi, “Anlaşılıyor ki ‘Halk’ların TV’si gibi göremiyorsunuz Memleket Partisi’ni. Çatlasanız da İzmir’de vekiller arasında 105 kanun teklifi 1710 soru önergesi, 79 araştırma önergesi ile birinciyim. Tümünü niye koymadınız?” ifadeleriyle gazetemizi hedef gösterdi. Çelebi, “ispat” olarak paylaşımına TBMM’nin resmi sitesini iliştirdi.

İZMİR'E İLİŞKİN ÖNERGE YOK

Memleket Partili Mehmet Ali Çelebi’nin ‘ispat’ olarak koyduğu TBMM sitesinde görülüyor ki, 27. Dönem 5. yasama yılı içinde CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ne geçen Mehmet Ali Çelebi, 2021 yılında toplamda 173 önerge verdi ve haberimizde de belirtildiği gibi MHP, AKP ve İYİ Parti'nin önünde yer aldı. Deprem çalışmaları, tarımsal faaliyetler ve AB programı ağırlıklı önergeler veren Çelebi, İstanbul, Ankara başta olmak üzere diğer illerle ilgili önerge verirken, 2021 yılı içinde İzmir'e ilişkin hiçbir önerge vermedi.

Çelebi’nin ifade ettiği "105 kanun teklifi 1710 soru önergesi, 79 araştırma önergesi" ise sadece 2021 yılını değil, vekillik kariyerinin tüm verilerini kapsıyor.

PAYLAŞIMLARINI SİLDİ

Çelebi’nin paylaşımın altına yorum yapan Memleket Partisi Genel Merkez avukatı Mustafa Kemal Çiçek ise, “Bu kağıt parçasının İzmir’in hangi belediyeleri tarafından finanse edildiğini ifşa edelim mi? Topyekûn Çelebi vekilin tozuna yetişemeyeceklerimi bildikleri için ‘besleme’ medyalarına güçleri yetmiş” ifadelerini kullandı.

Çelebi ve Çiçek, bu paylaşımlarını bir saat sonra hesaplarından kaldırdı.

'BASINA NASIL YAKLAŞACAKLARINI GÖSTERDİLER, TEŞEKKÜR EDERİZ'

İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın, ‘Milletvekili’ Çelebi ve ‘avukat’ Çiçek’in bu üslubu ve gazetemizi hedef göstermesine tepkisi sert oldu.

Kartal yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Memleket Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin önce tweet atıp bizi hedef gösterdiği, ardından sildiği, haberimizle ilgili aşağıdaki tweeti üzerine konuyu daha detaylı incelemek istedik. Memleket Partisi Genel Merkez avukatı bu şahıs da (Mustafa Kemal Çiçek), Çelebi’nin hedef göstermesi ile kurumumuza, emeklerimize aşağıdaki tweet ile hakaret etti. Sonra o da sildi. Kendisi ile mahkemede görüşeceğiz. İddialarını ispat ederse, haberini yapmaya ise hazırız. 

Bundan önceki haberlerimizde soru önergelerinin içeriğine ilişkin ayrıntılı bir değerlendirme yapmamıştık. Hangi alanlarda önerge verildiğine ve adedine dikkat etmiştik. Mehmet Ali Çelebi vekil dikkatimizi çekmiş oldu. Şimdi; aynı önergenin, önerge sayısını yüksek göstermek için birden fazla il ve bakanlık için verilip verilmediğini de kontrol edeceğiz. “Aynı soru X 81 il”yaparak TBMM çalışmalarını yüksek gösteren kim? Mehmet Ali Çelebi'‘nin söylediği gibi ‘halk gerçekleri öğrensin.'

 Şişirme rakamlarla ‘İzmir’in en çalışkan milletvekili’ imajı yaratmak, bunu da ‘Halk gerçekleri öğrensin, gerçek dışı haberlere itibar etmesin’ diye sunmak memleketin hangi sorununa çare, vatandaşın hangi derdine deva? Okurlarımıza sunacağız. Vesile ile Mehmet Ali Çelebi ve Memleket Partisi Genel Merkez avukatı Mustafa Kemal Çiçek'e teşekkür ederim. İktidar olmaları durumunda basına nasıl yaklaşacaklarını göstermiş oldular. Muharrem İnce böyle olmayacağını iddia ediyordu çünkü…" 

Editör: Haber Merkezi