Geçtiğimiz günlerde Foça’da kiralanan bir teknede gerçekleştirilen, AKP Foça ilçe danışma kurulunda AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar'ın Foça Belediyesine yönelik eleştirilerine sert çıkan Türkmentepe, "Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri eleştirmek AKP'li milletvekillerinin, yöneticilerinin haddi değildir" dedi.

‘FOÇA AKP'YE PABUÇ BIRAKMAZ’

Türkmentepe, AKP'nin inançlara ve özgürlüklere karşı bir parti olmadığını belirten Şengül'e, "16 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidarın neyin karşısında olduğunu, neyin tarafı olduğunu hala anlatmaya çalışmasına gerek yok. Herkes her şeyi biliyor ve görüyor. Uzanamadıkları İzmir'i ve Foça'yı karalayarak, Atatürkçü rolleri bürünerek elde etmeye çalışmalarınıda beyhude bir çaba olarak görüyorum. İzmir de Foça da AKP'ye pabuç bırakmaz. AKP'ye gönül veren kardeşlerimin de bu ekonomik sıkıntılar ve kötü yönetim anlayışı karşısında artık sıkıldıklarını görüyorum. Her alanda hüsrana uğradı, inançlarını hayallerini boşa çıkardılar. Bu yüzden AKP'li belediyelerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne yöneleceklerine inanıyorum" diye cevap verdi.

‘CUMHURİYET HALK PARTİSİ BELEDIYECİLİĞİNİ KARALAMAYA ONLARIN KALEMLERİ YETMEZ’

Kendisinin de Foça Belediye Başkan Aday Adayı olacağı konuşulan Türkmentepe, Foça'da ve İzmir'de belediyeciliğin çok düzgün yapıldığını belirterek şöyle konuştu, "Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğini karalamaya onların kalemleride yürekleride yetmez. Bizler her zaman partimize sahip çıkacağız. İzmir Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalesi, Foça da İzmir'in kalesidir. Bunu herkes böyle bilmeli".