Turkuaz grubuna ait olan Yeni Asır Gazetesi Cumhuriyet Halk Partisi’ni karalamak için hiç bir yalandan geri durmadan sözde haberler yapıyor diyen Türkmentepe, “Düzenlediğimiz kahvaltıya müthiş bir katılım oldu. Tabela dernekleri değil gerçek Sivil Toplum Örgütleri’nin katılım gösterdiği kahvaltıda dayanışma ve birlik mesajımızı gayet net verdiğimizi düşünüyorum ki bu haber de bunu gösteriyor. Öyle ki Yeni Asır Gazetesi bu birlik ve dayanışmayı lekelemek için AKP’nin Belediye Başkan Adaylarına, Meclis üyesi adaylarına, AKP Milletvekillerine yakın olan isimlere mikrofon uzatmıştır. Zaten AKP’li olan birinin tamamen bir senaryo ile Cumhuriyet Halk Partisini kastederek terör örgütüyle el ele olan partiyle işim olmaz gibi söylemleri ise iftiradır. Terörle de örgütleriyle de asla ve asla işi olmayan ve olmayacak parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Uluslararası Balkan Federasyonu diye haberde geçirdikleri Federasyon Balkan ve Rumeli Göçmen Derneklerini içerisine alan bir federasyon değil. Avcılık ve Dağcılık derneğini içine almış amaçsız bir federasyon. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir iç meselesini AKP’lilere mikrofon uzatarak haberleştirenlerin amacı gayet açık. Hiç bir göçmen hemşehrimin bu amaca hizmet edeceğine inanmıyorum’ dedi.

‘ERHAN KILIÇ BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNDA POLEMİK YARATANLARI UTANDIRACAK BAŞARILARA İMZA ATACAK’

Ege Balkan Rumeli Dernekleri Fedarasyonları Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu ise Suat Nezir’e destek ziyaretinde bulunduklarında Nezir’in bu tartışmaların aksine bir söylemi olduğuna değinerek, “Suat Nezir’de bizim kardeşimizdir. Adaylığı geri alındıktan sonra da partisi Cumhuriyet Halk Partisi için çalışmaya devam edeceğini beyan etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nden başka gidecek bir yerimiz yok gibi bir beyanı olmuştur. Bizde bu sözünün arkasında duracağına inanıyoruz” dedi.

Tartışmaların uzatılmasınında kimseye yarar getirmeyeceğinin altını çizen Türkmentepe, “Adayımız Erhan Kılıç Belediye Başkanı olduğu günden itibaren polemik yaratan herkesi utandıracak büyük başarılara imza atacaktır. Bu tartışmaları bir etnik kökenle, göçmenlikle falan ilgisi kesinlikle yoktur. Sarayın ittifakının ekmeğine yağ sürmekten başka bir amacıda yoktur. Ben Atatürk’ün hemşehrilerinin bu oyuna gelmeyeceğini çok iyi biliyorum. Bahar çok yakın. Baharı, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara rağmen göçmenlerle getireceğiz. İnanın her şey çok güzel olacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi