31 Mart yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi Foça Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunan ve çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe aday gösterilmemesine rağmen aday gibi çalışıyor.

'MÜHİM OLAN KİŞİLER DEĞİL CUMHURİYET HALK PARTİSİ'

Foça'da kendisine destek veren vatandaşlara teşekkür ziyaretleri gerçekleştiren Türkmentepe, "Aday Adaylık sürecimde nasıl çalışıp partim için kapı kapı oy istediysem aynı şekilde çalışmaya devam ediyorum. Aday adaylığı sürecimde Foça'da dokunmadık bir kişi bırakmadan karış karış gezerek, tek tek tüm seçmene ulaşarak partimi anlattım. Genel Başkanımız ve parti yöneticilerimiz tarafından takdir edilen aday olan kardeşim Fatih Gürbüz'e de ilk günden desteklerimi açıkladım. Çünkü mühim olan kişiler isimler değil Cumhuriyet Halk Partisidir" dedi.

'DERDİM MEMLEKET'

Türkmentepe adayların açıklanması ile birlikte bu kez Foça'daki dernekleri ve vatandaşları teşekkür etmek için ziyaret etti, partisi için oy istedi. Bağarası Alevi Kültür Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi, Muhtarlar, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Foça Sokakta topluluğunu da ekibi ile birlikte ziyaret ederek her zaman alanlarda olacağı mesajı veren Türkmentepe, "Aday olma talebim sadece memleket için bir derdim olmasındandı. Koltuk sevdasına düşmedim. Atatürk'ün kurduğu ülkemizin kurtuluşunun yine Atatürk'ün partisinde olduğunu bildiğim için, bu kötü gidişata dur demek için elimi taşın altına koymak istedim. Bu yüzden aday gösterilmeyince partisinin kaybetmesi için çalışanlar, kişisel hırsları için parti disiplinini terk edenlerden olmadım. Çünkü derdim memleket. Koltuk, makam, mevki değil. Derdi koltuk olanlar her türlü ahlaksızlığı yapmaya müsait oluyorlar. Ben sadece partimin iktidarı için, ülkemin kurtuluşu için çalışmaya devam edeceğim. Yürekten inanıyorum ki Foça da ve tüm Türkiye'de millettin zaferiyle martın sonu bahar olacak. Yeter ki bahane üretmeyip siyaset üretelim. Çalışalım çok çalışalım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi sorumluluğunu unutmadan sadece ülkemizin geleceği için çalışalım. Bu parti Atatürk'ün partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi koltuğu hep Atamızın. Unutmayalım koltuk sadece Atamız için kalıcı olacak, onun dışındaki herkes gelip geçici olacak" dedi.