Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe, İz Web Tv'de 'Ceren Duman ile Yerel Gündem' programının konuğu oldu, soruları yanıtlayarak gündemi değerlendirdi.

Gürol Türkmentepe, İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin çalışmalarına değinerek, “Üç tane şube ve bir federasyonumuz var.  Bu federasyon ve şubelerimiz altında ciddi çalışmalarımız, erzak yardımı ve burs yardımlarımız var. Durumu olmayan ailelere yardım etmeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesiyle birlikte Uluslararası Halk Dansları festivalinin 13.sünü düzenliyoruz şimdi. Tarihi belli değil ama gelecek olan ülkeleri belirliyor toplantılar yapıyoruz” dedi.

‘CAMİAMIZ HİÇBİR ZAMAN ATATÜRK’ÜN ÇİZGİSİNDEN AYRILMADI’

Türkmentepe 31 Mart yerel seçimleri süreci hakkında ise şöyle konuştu: "Bizim Foça’da bir adaylık sürecimiz vardı. Ciddi çalışmalar da yapmıştık. CHP başka bir arkadaşımızı aday gösterdi, biz de sonuna kadar destek olduk, çünkü koltuklar geçici, CHP kalıcıdır. Biz sadece belediye başkanlığı, milletvekili ya Cumhuriyet Halk Partisi’nde herhangi bir koltuğa oturmayı düşünenlerden değiliz. Bizim derdimiz halkın davasıdır. Derneğimizde bunu fırsat bilip AKP’ye yanaşan arkadaşlarımız vardı. AKP de bunu fırsat bildi ama başarılı olamadı. Bunların karşısında etten bir duvardık. Yaptıklarımızın hepsinin bir cevabı vardı. Bizim camiamız hiçbir zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinden ayrılmamıştır. Bu seçimde de Atatürk’ün partisine ve cumhuriyetimize sahip çıkıldı. Bizim için önemli olan seçimdi ve İzmir genelinde de başarılı olduk."

‘BENCE ŞU AN İKTİDAR OLAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’DİR’

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar şansını değerlendiren Türkmentepe, “Bana kalırsa şu an iktidar Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Çünkü insanlar yolsuzlukları, ülkede olan kaosları, askerimiz polislerimizin şehit olmasını gördüler. Gördüler ve yutkundular. En son ki damla İstanbul seçimlerinin iptal olmasıydı. 31 Martta gördük ki, Cumhurbaşkanının siyasetteki kirli siyaset dili artık bitmiştir. 23 Haziran sonrası her şey güzel olacak” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE TARİHİNİN EN KİRLİ GÜNÜDÜR’

YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesine yönelik konuşan Türkmentepe, “YSK’nın aldığı bu karar daha öncesinden belliydi. Hukuku çiğneyip adaletsizlik yaptılar. Bana göre Türkiye tarihinin en kirli günüdür” dedi.

‘AKP, KORKU İMPARATORLUĞUNUN YIKILMASININ ŞOKUNU YAŞIYOR’

23 Haziran Ekrem İmamoğlu’nun oy oranına yönelik, “23 Haziran seçimlerinde katılım oranı en yüksek olacaktır. Ekrem İmamoğlu’nu izlediğimde halkın gözlerindeki parıltıyı gördüm. Adam huzur veriyor. 23 Haziran seçimleri Binali Yıldırımla Ekrem İmamoğlu arasında bir seçim değil, Ekrem İmamoğlu ile sayın Cumhurbaşkanı arasında geçecek bir seçim. Ve ben Ekrem İmamoğlu’nun başarılı çıkacağına inanıyorum. Sıfır hatayla ilerliyor. En köklü AKP’lisine kadar herkes İmamoğlu’nun bir haksızlığa uğradığının farkında.  AKP korku imparatorluğunun kırılmasının şokunu yaşıyor. Herkes kötü gidişatı gördü. Ve insanlar artık konuşacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi