Toplantıya, “Bugün, dünyanın hala itibar ettiği Büyük Devlet Adamı, emperyalist devletlerin ordularına diz çöktüren Büyük komutan, tarihteki son Türk Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’nci yılıdır. 82 yıldır yeri doldurulamayan Aziz Atatürk’ü tüm dünya milletleri gibi Türk Milleti de saygıyla, özlemle şükranla anmaktadır” diyerek konuşmasına başlayan Serdaroğlu, “Doğru Parti olarak bizler de Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya, onun ilkelerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinden yeniden etkin ve geçerli olması için çalışmaya ve onun en büyük eseri olan laik Cumhuriyeti korumaya ant içmiş vatanseverleriz. Hedefimize, ulaşıncaya kadar bıkmadan, yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Gerek Nutuk’ta gerek Türk Gençliği’ne hitabende gerekse anayasalarımızın başlangıcında bizlere bıraktığınız emanete sahip çıkacağımız bilinmesini isteriz. Üç yıl önce Çoban Hareketi adıyla başlatılan örgütlenme çalışmalarının 26 Ağustos itibariyle Doğru Parti adı altında kurumsallaştık. Doğru Parti, Atatürk’ün emaneti olan Laik Cumhuriyete, Sosyal Hukuk Devleti’ne, çağdaşlığa, özgürlüklerimize ve demokratik parlamenter değerlerimize sahip çıkacaktır” dedi.

‘HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTIK’

AK Parti iktidarının Atatürk’ün vasiyetine aykırı olarak hareket ettiğini iddia eden Genel Başkan Serdaroğlu, “17 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı’na dayanarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Finansman Genel Müdürlüğü’nün 217586 sayılı yazısı ile İş Bankası’ndan Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu’na verilmesi gereken tutarın aktarılmasını engellemiştir. Bu kanunsuz davranışa karşı Doğru Parti, Danıştay’a müracaat ederek AKP’ye karşı hukuk mücadelesi başlatmıştır. AKP, Cumhuriyet’in tüm eserlerini iki ila üç yıllık gelirleri karşılığında peşkeş çekti. Türk Milleti’ni gırtlağına kadar borçlandırdı. Yetmedi, önümüzdeki 25 yılımızı da ipotek altına aldırdı. Tüm mal varlığı tek yüzük olan siyasetçiler, dünyanın en zengin siyasetçileri arasına girdiler. Cumhuriyetimizin değerlerine her gün saldıran AKP, en son olarak Atatürk’ün vasiyetini çalmaya kalktı. Elbette ki Atamız’ın vasiyetini hukuk yoluyla koruyacağız. Bu konuda ülkemizin en yetkin hukukçularımız görev alacaktır. Atamız’ın vefat gününde Türk Milleti’ne sözümüz olsun: Yüksek Yargı’nın bir FETÖ’nün bir AKP’nin emrine girdiği bu kaos ortamında Danıştay’dan nasıl bir karar çıkacağını bilemiyoruz. Fakat şuna inanmanızı isterim ki bu hırsızlığı yapan AKP yöneticilerinin Yüce Divan’da yargılanacakları ilk dosya “Atatürk’ün vasiyetini çalmak” dosyası olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘ÇIKIŞ NOKTAMIZ ATATÜRK’

Konuşmasına muhalefet partilerine de seslenen Serdaroğlu, “Bugüne kadar ses çıkarmadınız bari bundan sonra çıkarın. Bunu da yapamayacaksanız siyasette ne işiniz var, gidin dernek kurun.İktidardaki opartiye artık Türk millerinin itimat edeceğine inanmıyorum. Bizler bu yolda çıkış noktası Atatürk olan bir parti olarak Atatürk ilke ve hedeflerinin yeniden hakim olmasını istiyoruz. Bu yolda mücadeleden asla kaçınmayacağız. Doğru parti bugün 46 vilayette teşkilatmış durumda. Yılbaşına kadar Türkiye’deki bütün vilayetlerde teşkilatlanacağız. 2021’de Türkiye tarihinin en büyük muhalefet hareketini olacağız. Kırmadan, dökmeden Cumhuriyetin bütün değerlerine sahip çıkacağız” dedi.

“İktidar hedefimiz tabi ki var” diyen Serdaroğlu, “Bugün Türk siyasal hayatına baktığımızda AKP’den başka ben tek başına iktidar olacağım diyen bir parti yok. Artık o da söyleyemez. Korku ortamı yarattılar, insanlar korkuyor. Esasında Türkiye’deki İslami siyasetin kemik oyu yüzde 8 ila 12’dir. Biz bugün tek başımıza iktidar olacağız. Türkiye’de iktidar olmaktan önemli tek bir şey var; Türkiye’yi AKP iktidarından kurtarmak…” açıklamalarında bulundu.

“İZMİR’İN ŞANSSIZLIĞI…”

Son olarak İzmir’de yaşanan deprem ve sonrasındaki yardım çalışmalarını da değerlendiren Serdaroğlu, “İzmir’deki depremde belediyenin çok başarılı olduğunu söylemek mümkün değil. Ama şu gerçeği de unutmamak lazım; AKP kendisinden olmayan belediyelere karşı haksız bir uygulama yapıyor. İzmir’in şansızlığı proje kafalı, yatırım yapabilecek çok az başkan geldi. Hiç gelmedi değil; kente çok güzel proje kazandıran isimler de oldu. Biz yerel seçimlerden itibaren Çoban Ateşi olarak Aziz Kocaoğlu’nu uğurlamak istedik. Bu toplantıya Tunç Soyer de gelmek istedi, ‘Gel’ dedik. Orada yaptığımız görüşmelerdebiz ona ‘Biz bu sefer sana oy verdik ama bir dahaki sefere sana oy vermeyiz. Çünkü sen bu işi beceremezsin’ dedik. Biz AKP’nin iktidarından Türkiye’yi kurtarmak için demokratik çerçevede her türlü girişimde oluruz. Biz sadece AKP ve onun ortağı MHP ile aynı masada olmayız. Biz Türk Milleti’ne asla ve asla yalan söylemeyeceğiz.Yüreğimizden geçip beynimize yerleşen doğruları size anlatacağız. Onun için amblemimiz kalptir. Bizim vazgeçemediğimiz şartımız şudur: Anayasa’nın ilk 6 maddesine inanmış herkes buraya gelebilir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi