Sedat Peker’in videolarının devlet, mafya, siyaset üçlüsünü ortaya çıkardığını söyleyen Akkuş, “Ancak bu bilinen bir şeydi, solcuların yıllardan beri dile getirdiği bir şeydi. Şu anki tek fark içeriden bir itiraf geldi” dedi.

‘Mafya’nın tarihine değinen ve mafya kavramının devletin zayıf olduğu bir dönemde ortaya çıktığını söyleyen Akkuş videolarla ilgili, “Bence toplumsal bir öfke birikiyor. Susurluk kazasını iyi hatırlamak lazım çünkü bugünlerde benzeri yaşanıyor. Devlet, mafya, siyaset üçlüsü. Bu bilinen bir şeydi, solcuların yıllardan beri dile getirdiği bir şeydi. Şu anki tek fark içeriden bir itiraf geldi. Bir suç ortaklığı, suç ittifakı var. İlişkiler iç içe girmiş durumda” dedi.

‘ORTAK OLUNMALI’

Sedat Peker’in ‘onlar yaptı’ demediğini ‘biz yaptık’ dediğini vurgulayan Akkuş, ancak Meclis’te bu konuda bir araştırma olmadığını hatırlattı. Akkuş, videoların bir eğlenceye döndüğünü ve bu durumun vahim durumları basitleştirip nesneleştirmeye döndüğünü söyledi. Sol sosyalist partilerin siyaset sermaye mafya ilişkilerine karşı ortak çağrıda bulunarak kirli ittifaka karşı mücadele edeceğini dile getiren Akkuş, “Bu STKl’arla, partilerle, kişilerle çoğaltılabilir. Öyle de olmalı zaten” ifadelerini kullandı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın ‘üçüncü cephe kurulmalı’ (Halk İttifakı) söylemlerinin hatırlatılması üzerine ise Akkuş, “Şu an parti anlamında bir oluşum yok. Toplumda ise arayış fazlası ile var. Mağdur kesimlerin birleşmesine yönelik bir çağrı bu. Çevre hareketlerine duyarlı, kadın mücadelesi yürüten, üniversitelilerin olduğu üçüncü bir ittifak olarak düşünülüyor” diye konuştu. Akkuş, partisinin amacının kitlesel bir sosyalist partiyi geliştirmek olduğunu kaydetti.

CESUR ÇIKIŞLARLA ÜYE SAYISI ARTTI

Üyelik taleplerinin sosyal medya üzerinden çok fazla olduğunu ve bu durumu Erkan Baş, Barış Atay, Ahmet Şık’ın cesur çıkışlarının oluşturğunu ‘TİP gibi muhalefet yapmak’ kavramının ortaya çıktığını belirtti. CHP’den istifa edip gelenlerin sayısının da çok fazla olduğunu söyleyen Akkuş, AKP karşıtlığı vurgusu yaptı.

Son normalleşme kararlarını da değerlendiren Ufuk Akkuş, yaşam tarzına müdahale olduğunu ve bunun normalleşme değil anormelleşme olduğunu belirterek, “yaşam tarzına büyük saldırı var” ifadelerini kullandı. AKP için ‘yolun sonuna gelmiş’ diyen Akkuş, “Ancak kendiliğinden de gitmeyecek. Örgütlenmenin zorunlu olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi