İZ GAZETE - Menemen’de gerçekleşen ilçe kongresinde 3 adaylı bir yarış yaşanmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanlığı için yarışan Mehmet Çoban, Ömer Güney, Turan Erdoğan arasında seçimi kazanan Turan Erdoğan oldu. Erdoğan’ın Menemen İlçe Başkanı seçilmesinin ardından Menemen CHP ilçe binasında devir teslim töreni gerçekleşti. Törene görevi devreden ilçe başkanı Serdar Değirmenci, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve çok sayıda partili katıldı.

Görevi Turan Erdoğan’a teslim eden eski İlçe Başkanı Serdar Değirmenci, “Parti içinde yapılan demokratik yarış sona ermiştir. Örgüt seçimini yapmıştır. Bundan sonra üzerimize düşen bütün görev yeni yönetimle birlikte olup, CHP’yi hak ettiği yere yani iktidara taşımaktır. Bütün makamlar geçicidir. Önemli olan giderken hoş seda bırakabilmektir. Bir kez daha Turan Erdoğan kardeşime başarılar diliyorum” diye konuştu.

‘CHP ÇOK BÜYÜK BİR AİLEDİR’

İlçe başkanlığını devraldıktan sonra bir konuşma yapan Turan Erdoğan, “CHP çok büyük bir ailedir. CHP’de isimler değişir ama asıl olan partimiz ve ilkeleridir. Biz kongre gününde geçmişi geride bırakıp Menemen için, ilçe örgütü olarak CHP’yi nasıl iktidara taşıyabiliriz bunun çalışması içerisindeyiz. Artık kimseyi küstürmeden, ötekileştirmeden, yok saymadan bütün olarak Menemen’e nasıl faydalı olabiliriz bunun mücadelesini vereceğiz. Bu sebepten dolayı geçmişte CHP ilçe başkanlığında görev almış değerli başkanlarımı, ilçe yöneticileri, kadın kollarını, gençlik kollarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Artık Menemen’de şu mesajı rahatlıkla verebiliriz; Algı siyaseti değil, hizmet siyaseti, sahaya inen bir örgüt yapısı olacak” dedi.

‘CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIMAK HEDEFİMİZ’

Güzel bir devir töreni gerçekleştiriyoruz diyen Menemen Belediye başkanı Serdar Aksoy, “Pazar akşamı itibariyle parti içerisindeki yarış bitmiştir. Bundan sonra kenetlenmenin, büyümenin, CHP’yi büyütmenin, Menemen’de sokaklarda olmanın zamanıdır. Pazar günü konuşma yaparken şunu söylemiştim; İlçe Başkanımız Serdar Değirmenci ile alakalı. Evet bu bir vefa örneğidir. Allah her siyasetçiye böyle bir sonuç nasip etsin. Yıllarca bu partide çeşitli kademelerde yer aldı. Şimdi de zirvede bayrağı genç Turan arkadaşımıza devretti. Turan arkadaşımızın ve yoldaşlarının tek görevi o bayrağı daha yukarılara çıkarmaktır. Burada hem belediye hem ilçe yönetimi daha hızlı çalışmak zorundadır. Belediye başkanı ilçe başkanına sırtını dayayacak. İlçe başkanı da belediye başkanına sırtını dayayacak. Bu yoldaşlık bilinci içerisinde, Menemen için CHP’yi önümüzdeki seçimlerde açık ara farkla iktidara taşımak hedefimiz olacak. İlçe başkanımızın ve yönetiminin yolunun açık olmasını temenni ediyorum. Yolumuz Atatürk’ün yolu olsun. Yolumuz Cumhuriyet’in yolu olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi