İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe kongre sürecinde sona yaklaşılırken 19 Ocak’ta gerçekleşecek olan Menemen İlçe Kongresi için bir aday daha ortaya çıktı. Geçtiğimiz Perşembe günü adaylığını açıklayan Ömer Güney’in ardından Turan Erdoğan da kitlesel bir katılımın olduğu açıklama ile adaylığını ilan etti.

Kendisini İnsan Haklarına ve hukukun üstünlüğüne inanan özgürlükçü bir Atatürkçü olarak ifade eden Erdoğan, “18 yıllık AKP hükumetinin getirdiği yağma politikalarının karşısında durabilecek olan Cumhuriyet kazanımlarını koruyabilecek yegane güç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin duruşu ve ideolojisidir” diye konuştu.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Türkiye’deki hakim siyasi anlayışın değiştiğini ifade eden Erdoğan, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu örgütlenme modeli ve önerdiği politikalar ile birlikte tarihsel parti kültürümüzün bize bıraktığı mirasın sahiplenilmesi ve uygulanması ülkemiz ve geleceğimiz için bir zorunluluktur. Bu bilinçle Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanlığı’na aday oldum” ifadelerini kulandı.

 

Editör: Haber Merkezi