CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Meclis’te Sansür Yasası görüşmeleri esnasından CHP grubu adına söz aldı.

Sansür Yasası’nı eleştiriler yönelten Özkan, “Basın İlan Kurulu Başkanı “Bu yasa köprüden önceki son çıkıştır” diyor. Ne yaptı biliyor musunuz, İzmir Gazeteciler Derneği’ne 1 milyon, Konya Gazeteciler Federasyonu’na 1,5 milyon, Bursa Gazeteciler Federasyonu’na 1,5 milyon cezaları yağdırdılar. Cezalar nerede duruyor biliyor musunuz? Yönetim Kurulu’nda. Yönetim Kurulu kim? Oligarşi. Kahrolsun Oligarşi, yaşasın özgürlük, yaşasın demokrasi. Bana hiç kimse devletin oligarşi ile ayakta tutulacağını anlatamaz. Bu konuşmam yüzünden bana ceza verirler. Versinler efendim 6 yıl daha yatarım. 60 yıl daha yatarım. Bu can özgürlüğe ve demokrasiye feda olsun” dedi.

“KEYİFÇİ, OLİGARK”

Özkan konuşmasının devamında Meclis’te bulunan Basın İlan Kurulu Başkanı’na dönerek, “Az önce dışarı çıkmıştın. Sakladım bunları şimdi söylüyorum. Sen kimsin arkadaş? Sen parlamentonun iradesini oligarşik tutumunla nasıl da gider şikayet edersin? Ne hakla gider de şikayet edersin? Oligark! Keyifçi!” diye seslendi.

Özkan sözlerine AKP sıralarından tepki geldi. AKP’lilerin “Hakaret ediyorsunuz. Görevini yapıyor” sözlerine Özkan “Görevi parlamentoyu eleştirmek değil. Siz bürokrasiyi savunuyorsunuz. Ben parlamentoyu muhattap olarak kabul ediyorum” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi