TUGAY CAN  İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak’ta bir pastanede bir araya geldi. Bir saatlik bir görüşmenin ardından İz Gazete’nin sorularını yanıtlayan ikili İzmir gündemine dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘AHLAKSIZ DAVET!’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e ziyareti ve kendilerine yapılan davett hakkında sorulan bir soruyu yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan,  “Sayın Genel Başkanımızı bizim önümüzde eleştirmek için davet ediyorsa böyle bir daveti ‘ahlaksız davet’ olarak nitelendiririz.Eğer gerçekten konuşacağı bir şey varsa kapılarımız sonuna kadar açık. Ama kendisinin küfürlerini dinlemeye ne bu milletin ne de bizim gönlümüz razı değil” ifadelerini kullandı.

 ‘BAŞKANIMIZ NEYİ TAKDİR EDERSE...’

Son günlerde İzmir kamuoyunun en çok merak ettiği sorulardan biri olan “İzmir Kent Konseyi seçimlerinde Tunç Soyer ile Tuncay Özkan karşı karşıya mı geliyor?” sorusunu da yanıtlayan ikili tartışmalara nokta koyarak birlikte fotoğraf verdi.

Özkan konuya ilişkin  “Kent Konseyi bizim işimiz değil: Başkanımızın işi. Başkanımız neyi takdir ederse biz ona katılırız” ifadesini kullanırken; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Biz tamamen demokratik olarak gerçekleşsin istiyoruz” dedi.

ÇEŞME PROJESİ HAKKINDA NE DEDİ?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından açıklanan Çeşme Turizm Projesi hakkında da gazetemizin sorusunu yanıtlayan Soyer,  “Projeyi daha görmedik. Sadece kamulaştırma sınırlarını gördük. Projeyi görürüz, bakarız ondan sonra söyleyeceğimizi söyleriz” açıklamasında bulundu.

'ALGI YARATILMAK İSTENİYOR’

Görüşmenin ardından İz Gazete’nin sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İzmir Kent Konseyi Başkanlığı seçimleri hakkında konuşan Özkan, “Tunç Soyer ile aramızda gerilim varmış gibi bir algı yaratılmak isteniyor. Halbuki, biz sayın Başkan ile düzenli aralıklarla görüşüyoruz. iki gün önce de bir araya gelmiştik. Benim, İzmir Kent Konseyi seçimlerine karıştığım ile ilgili iddialar var. Bunu Yeni Asır yapıyor. Yaptıkları şey gazetecilik değil. Onların görevi de bu: talimatla haber yapmak! Ben Kent Konseyi seçimlerinin tarihi ne zaman onu bile bilmiyorum. Birilerini telefon ile arayıp tehdit ettiğim iddia ediliyor. Böyle bir şey kesinlikle yok!” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi