İZ GAZETE - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, gazeteci yazar Saygı Öztürk hakkında "namussuzluktur" demesine TBMM gündemine taşıyarak, "Artık içişleri bakanlığının bir değeri kalmadı. Yok hükmündedir ve çürümüştür. Çürümüş her şey yok olacaktır. Daha çok özgürlük daha çok demokrasi diyerek yürüyeceğiz." dedi. 

HERKESİ ÇİVİ GİBİ GÖRÜRSENİZ SİZ DE KENDİNİZİ KESER YERİNE KOYARSINIZ!

Özkan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "Daha çok demokratik bir toplum yapısına doğru dönüşelim. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıralım. Ama siz trollerle küfürlerle içişleri bakanlığı ile korkutmaya çalışıyorsunuz. Bu şekilde toplumun dinamikliğini yok etmiş olursunuz. Bir daha ayağa kalkamayız. Bazen meclisin çatısını söksekte yukardaki güneşle aydınlıkla karşılaşsak diyorum. Toplumun bu kadar uzağında politize olmuş bir yapıyı, politika üretmek için politize olmuş diye değil paralize etmek için politize olmuş. Bir araya gelmemek için politize olmuş yapıyı biz taşıyamayız. Herkesi çivi gibi görürseniz siz de kendinizi keser yerine koyarsınız. Üç şey birlikte yapalım dedik. Saraya kaçırdınız. Sonuç olakarak, borçlanacağız para bulacağız, yoksula IBAN numarası vereceğiz ve daha çok korkutacağız oldu" ifadelerini kullandı. 


BU ÜLKENİN ÇOCUKLARINA YAŞANILABİLİR BİR ÜLKE BIRAKALIM!

Bizleri cezaevleri ile korkutamayacaklarını söyleyen Özkan sözlerini şöyle tamamladı. "Ben 6 yıl cezaevinde yattım. Biz korkmayız! Korkuyu bilmeyiz. Gelin bu tehditten vazgeçin. Gelin birlikte çalışalım. 15 Temmuz alçaklığı bizim için bir fırsat yaratabilirdi. 15-20 güne kadar geçen süreyi ben Allahın bir lütfu olarak görür 20 Temmuzdan sonra gerçekleştireceğim bir sivil darbe ile ülkenin yönetimini kendi lehime çevirebilirim diye düşünürseniz birlikte özgürlükleri büyütemeyiz. İster asker ister sivil bizi korkutamazsınız. Daha çok özgürlük daha çok demokrasi diye sokaklarda bağırmak zorundayız. Bu ülkenin çocuklarına yaşanılabilir bir ülke bırakmak için birlikte bunu başaracağız" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi