İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in turizme ilişkin kullanmış olduğu  "Bugüne kadar bu potansiyel yokmuş gibi yaşandı. Sanki Sivas’ta yaşıyormuşuz gibi, sanki Bitlis’te yaşıyormuşuz gibi yaşadık." sözlerine Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay tepki göstermişti. 

Tanğlay, “İzmir şüphesiz ülkemizin en nadide ve güzel şehirlerinden biridir. Ancak başkan, İzmir'in turistik anlamda hak ettiği yerde olmamasının esas sebebinin, on yıllardır İzmir'i yöneten ve kendisiyle aynı zihniyette olan yerel yönetimlerin vizyonsuz ve basiretsiz turizm politikası olduğunun farkında değil ne yazık ki" ifadelerini kullanmıştı.

'YANLIŞ ANLAŞILMA NEDENİYLE SİZLERİ İNCİTTİYSEM LÜTFEN KUSURUMA BAKMAYIN'

Bitlis Belediye Başkanı Tanğlay'ın bu açıklamalarının ardından bir açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi. Soyer, kimseyi incitmek gibi bir derdinin olmadığını ve sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti. Soyer'in konuya ilişkin açıklamasının tamamı şu şekilde:

Sevgili Bitlisli, Sivaslı dostlarım…  Türkiye'nin her ilinin her yöresinin ayrı ayrı değerli ve benzersiz olduğuna tüm kalbimle inanıyorum. Her ilimiz kendi kadim ve doğal değerleri esas alınarak ve onları ön plana çıkartarak yönetilmeli ve tanıtılmalı. İzmir'in turizm potansiyeli ile ilgili kurduğum cümle ilimizin değerlerini anlatmakta nedenle yetersiz kaldığımızda dair bir öz eleştiriydi. Bitlis gibi, Sivas gibi İzmir'in olanaklarına sahip olmayan ve bütün zorluklara rağmen ileri gitmek için çabalayan kentlere göre çok daha avantajlı iken bunlar yokmuş gibi yaşanmasına dair bir özeleştiri yapmıştım. Kaldı ki özellikle Ahlat ve Adilcevaz’a defalarca gitmiş ‘Sakin Şehir’ olmaları için mücadele etmiş biri olarak, insanlarına, kültürüne, doğasına hayran olduğum bu şehre tepeden bakan küçümseyen bir ifade kullanmam söz konusu olamaz. Yanlış anlaşılmış olmak nedeniyle çok üzgünüm. Asla aklından geçmeyen bu yanlış anlaşılma nedeniyle sizleri incittiysem lütfen kusuruma bakmayın. Bir kenti başka kentlerle kıyaslamak ve farklı değerleri birbiri ile karşılaştırmak asla onayladığım bir yaklaşım değil. Sivas'ımızı Bitlis'imizi ve Türkiye'nin her bir köşesini tıpkı İzmir kadar seviyor ve aynı derecede değerli görüyorum. Konunun açıklığa kavuşması için bu açıklama yapmak zorunda hissettim. Saygılarımla”

Editör: Haber Merkezi