İZ GAZETE - Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nol'u Şube Başkanı Anıl Kaçar giriş konuşmasında, yerel seçimlerin Genel Seçim havasına sokulduğunu, iş güvencemizin tartışılır hale geldiğini ve buna karşı hep birlikte mücadele etmenin şart olduğunu belirtti. Ayrıca demokratik, halkçı ve katılımcı bir anlayışla, bu kente hizmet üreten kamu emekçileri olarak, üzerimizdeki sorumluluğun da farkında olduğunu ekledi.

Ziyaret sırasında söz alan yürütme kurulunun kadın sekreteri Buse Engin ise kadın çalışanların öncelikli talepleri olan kreş talebini dillendirdi. Söz alan işyeri temsilcileri ise, nitelikli kamu hizmeti üretebilmek ve emekçilerin kazanımını artırabilmek için iletişim kanallarının sürekli açık kalması gerektiğini söyledi.

Konuşmacıları dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, konuşmacılara hak verdiğini söyleyerek söze başladı ve iktidarın politikaları sonucunda hem fakirleştiğimizi, hem de demokrasiden uzaklaştığımız tespitini bulundu.

Soyer, İzmir'in refahını büyütmek için birlikte çalışmak zorunda olduklarını herkesin ve kentle ilgili herkesin fikirlerinin kıymetli olduğunu ve yönetim süreçlerine dahil edilmesi gerektiğini vurgulayarak bunu gerçekleştirme yolunda ilk çalışacağı ekibin de burada bulunan emekçiler olduğunu söyledi.

'YOLA ÇIKACAĞIM EKİP BU EKİPTİR'

Soyer, "Ne kadar çok en çok ben bilirim derseniz, büyük bir potansiyeli dışarıda bırakıyorsunuz. Biz bu potansiyelin önünü açacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 28 bin çalışanı var. Ancak ilk yola çıkacağı ekip bu ekiptir. Benim yoldaşlarım öncelikle sizler olmak zorundasınız. Çünkü biz bu şehirde refahı yaratmak zorundayız." diye konuştu.

SOYER'E KİTAP ARMAĞAN EDİLDİ

Bir süre önce adı kültür merkezlerinde yaşayan Nazım Hikmet , Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Türkan Saylan gibi kıymetli isimleri terörist ve millet düşmanı olarak niteleyen AKP Bursa Belediye başkan adayının sözlerini hatırlatan Anıl Kaçar ise aydınlık bir Türkiye yolunda Tüm Bel-Sen’in tarafının belli olduğunu söyleyerek Tunç Soyer’e adı geçen aydınların kitaplarını armağan etti.

Editör: Haber Merkezi