İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Karşıyaka seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri; Bedri Serter, Kani Beko, Atila Sertel, Özcan Purçu, CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, partililer ve vatandaşlar katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Deniz Yücel, "Bu bir bayrak değişimi. Bayrağı değerli arkadaşımız Cemil Tugay teslim alıyor. Karşıyaka'da sizlerin desteğiyle bir destan yazmak için sizin hizmetinize geliyor. Bizde insanları ötekileştirmek ayrıştırmak kutuplaştırmak yok. Biz halkın imkanlarını halk için kullanmaya geliyoruz. Bunu gerçekleştirdik ve gerçekleştirmek için geliyoruz. Soyer Seferihisar'da destan yazmış, şimdi değerli Aziz Kocaoğlu'ndan bu bayrağı nöbeti İzmir'de devralmaya geliyor. Soyer'i ve Tugay'ı sizlere emanet ediyorum. Biz Karşıyaka'da seçimi kazanırız. Yüzde 70'lerle kazandık. Yine kazanırız. Bu kez İzmir'den Türkiye'ye omuz vermemiz lazım. Bu yüzden sizden yüzde 80 oy oranı bekliyoruz. ” diye konuştu.

TUGAY'DAN BERABERLİK VURGUSU

Programda CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Biz Atatürk'ün değerleri ve çatısı altında birleşen insanlarız. Başka birşey yapmamıza gerek yok. Cumhuriyet her zaman var olacak. Benim gibi öğretmen çocuklarını emeği ile okuyarak bir yere gelmiş ve vatan sevdasıyla biryere gelmiş çocuklar bir araya gelecek ve  çocuklar her birinize benim yaptığım gibi sahip çıkacak. Günümün çoğunu sokakta sizlerle gerçekleştireceğim dedim. Bu gerçek bunu yapacağım ve bununla var olacağım. Lütfen yanımızda olun. Soyer'i ve beni yalnız bırakmayın. Bizi yalanlarla iftiralarla zayıflatmak isteyenlere karşı siz bir şeyler söyleyin. Hep beraberiz. Size güvenerek dayanarak yola çıktık. Bizi yalnız bırakmayacağınıza inanalım güvenelim değil mi? İnanıyorum İzmir Türkiye'yi kurtaracak. Biz inandık sizde inanın” açıklamalarında bulundu. KArşıyaka Belediye Başkan adayı Tugay, konuşmasını "Deniz Gezmiş'e selam olsun" diyerek sonlandırdı.

'O STADI YAPTIRACAĞIZ'

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Karşıyaka'da gerçekleştirilen seçim ofisi açılışında demokrasinin önemine dikkat çeki. Soyer, "İzmir cumhuriyetin kalesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün kalesi sizler hepiniz o kalenin yıkılmaz sarsılmaz taşlarısınız. Ve her biriniz o kalelerin sımsıkı taşlarısınız." ifadelerini kullandı.

Karşıyaka projelerine değinen Soyer, Karşıyaka Spor Kulübüne sahip çıkacaklarını belirterek, “O stadı yaptıracağız, altyapısına, gençlerine sahip çıkacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Karşıyaka İskelesi'ni yer altına alacağız ve üstü geniş bir yaya alanı yapacağız. Opera binasına İzmir'in şehir tiyatrosunu kuracağız. Şehir tiyatrosu müjdesini buradan vermiş olayım. Orada belediye konservatuvarı olacak. O bina bir dakika boş kalmayacağız. Çocuklarımız edebiyatla sanatla kültürle kitapla kütüphane ile buluşacak. Başka bir İzmir mümkün. Başka bir Türkiye, başka bir Dünya mümkün. Demokrasiyi içtenlikle korursak, bütün bunlar mümkün.” açıklamalarında bulundu.

'MÜREKKEP Mİ YOK?'

Ekonomik krize dikkat çeken CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, "Merkezi siyaset bizi ayrıştırıyor. Bizi ötekileştiriyor. Öyle bir kriz geliyor ki, bu kriz önümüzdeki 7-8 yıl sürecek. Hepimiz yarı yarıya yoksullaşacağız. Böyle bir kriz geliyor çok vahim. Bununla başa çıkmak içinde demokrasiye ihtiyacımız var. Krizin tahribatını da böyle hafifleteceğiz. Birbirimize sımsıkı sahip çıkacağız. Siyasetin ayrıştırması tuzağına düşmeyeceğiz. Refahı ortak bölüşeceğiz. Örnekköy'de halk ekmek, halk süt, halk gıda yapacağız. Meyve sebze süt ekmek aracısız senin mahallene sokağına gelecek. İyi temiz sağlıklı gıdaya çocuklarınız çok daha ucuza erişebilecek. Birlikte yapacağız" şeklinde konuştu. 

Soyer sözlerine şu şekilde devam etti:

"Buca hattımız var, Halkapınar ve otogar hattımız var. Metroyu buraya getirmek için projesi ve parası hazır ayrılmış Ankara'dan onay imzası lazım. Para istemiyoruz, kefalet istemiyoruz ama imza atılmıyor. Mürekkep mi yok? Kalem mi yok? Bilmiyoruz. İmza atılmıyor. Ankara'ya 1 milyar ayrılmış, İstanbul'a 2 milyar İzmir'e herkes biliyor. Herkesin bildiği şeyleri bana niye anlattırıyorsunuz. Onların bilmediği birşey var. Vergileri adil dağıtmıyorsan bu millet sana bunun hesabını biryerde sorar."

'ATATÜRK'E SARILIN'

Karşıyaka'da birlik vurgusu yapan Soyer, "Çok şanslıyım. 19 Mayıs 2019 ne demek? Kurtuluş Savaşı'nın başladığı 100. yıl. Ben büyükşehir belediye başkanı olacağım. Düşünebiliyor musun? 100 yılı İzmir'de öyle bir kutlayacağız ki. Görev süremde 2023'te var. Bu ne demek. Cumhuriyet'in 100. yılı demek yahu ben ne şanslı bir adamım. İzmir'de ne olacak. 100. yılda ne olacak. Atatürk'ün ilkelerini yeniden yeniden tüm Türkiye'ye bir kere daha anlatacağız hatırlatacağız. Diyeceğiz ki sarılın Atatürk'e sarılın, sarılın başka çareniz yok. 2019'un 19 Mayıs'ından önce 29 Ekim 2023'te tekrar edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi