Soyer, İzmir projelerinin ilk etabını 26 Şubat’ta Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşen “Birinci Cemre” ve ikinci etabını 9 Mart’ta Ödemiş’te gerçekleşen “İkinci Cemre” buluşmasında kamuoyuyla paylaşmıştı.

Soyer, Üçüncü Cemre Şenliği’nde on yedi başlık altındaki 165 projesini kamuoyu ile paylaştı ve ilk yüz gün içinde tamamlayacağı projelerin listesini sundu. Tunç Soyer’in İzmir vizyonunu oluşturan başlıklar arasında ulaşım ve altyapıdan, demokrasiye, kültür sanata, gençlik ve doğaya kadar uzanan farklı konular oluşturuyor.

Tunç Soyer Üçüncü Cemre şenliğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kardeşlik, barış ve demokrasiyle birlikte olmayan bir kalkınma, yalnızca bir avuç insanı zengin eder. Gerçek demokrasi ise refahın toplumun her kesimine yayılmasını, adil dağılmasını sağlar. Diyorlar ki, Hükümet İzmir’e şu kadar yatırım yaptı. Oysa resmi veriler bambaşka bir resim çiziyor. Bakınız 2004 ve 2018 arasında İzmir’den merkezi yönetime giden miktar nedir biliyor musunuz? 477 milyar lira. Peki aynı sürede merkezi yönetimden gelen ne? 117 milyar lira. Yani İzmir’li çalışmış çabalamış, Anadolu’nun ekonomisi daha zayıf şehirlerine, ilçelerine tam 360 milyar lira para aktarmış. Güzel, doğru olan da, bu. Aynı ülkenin vatandaşı olmak zaten bunu gerektirir. Ama hayır, öyle demiyorlar. İzmir devletimizin bütçesine aldığının tam üç katı bir katkı koydu demiyorlar, diyemiyorlar. Bakınız bugün gelinen noktada Hükümet İzmir’i desteklemiyor. İzmir devletimizi destekliyor.”

Soyer sözlerine şöyle devam etti: “Doğduğumuz gün, hiç birimizin alnında hangi siyasi görüşten olacağımız ve hangi partiye oy vereceğimiz yazmaz. Her bebek, tertemiz ve üzerinde hiçbir sıfat olmadan doğar. İşte ben sizlerin asıl bu yanını seviyorum. Hiç kimseyi ayırt etmiyorum. Her birinizi sadece insan olduğunuz için bağrıma basıyorum. Benim siyasetten anladığım budur. Hizmetten anladığım budur. İşte bu nedenle aşkla İzmir diyorum.”

Editör: Haber Merkezi