İZ GAZETE - Soyer, konuşmasında kardeşlik ve barış olmadan adalet ve kalkınmanın da mümkün olmadığını belirterek "Demokrasi bir arada yaşamanın kültürü ve hukukudur, farklıları bir arada yaşama sanatıdır. Demokrasi “En çok ben seviyorum. En çok ben biliyorum” anlamına gelmez. Herkesin fikrine hürmet ederek, İzmir’i hiçbir ayrım yapmaksızın, tüm farklı kesimlerle birlikte, kol kola yöneteceğiz." ifadelerini kullandı.

'KORDONDA, KADİFEKALE'DE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ'

Soyer sözlerini şöyle sürdürdü;

"İzmir’in tüm mahallelerini ve kırsal alanını tüm icraatlarımızın planlama ve uygulama safhalarına dahil edeceğiz. Bu şehirle ilgili tecrübesi ve geleceğe dair hayalleri olan herkesi kucaklayacağız. Bu şehrin sokaklarında, kordonda, Kadifekale’de hep birlikte yürüyeceğiz, hayatın her alanında kadın, erkek, genç, yaşlı veya engelli diye ayırt etmeden hep birlikte üreteceğiz. İçimizdeki bu müthiş enerjiyi birbirimizden uzaklaşmak için değil, hep birlikte yeni bir hayat inşa etmek için harekete geçireceğiz. Karamsarlığı, toplumumuzun bölünmüşlüğünü İzmir’den başlamak üzere topyekün hayatımızdan çıkaracağız."

'YENİ BİR HAYATI İZMİR'DEN İNŞA EDECEĞİZ'

1 Nisan tarihinden sonra farklı bir İzmir'i yaşayacaklarını kaydeden Soyer, "İzmir bir kalp gibidir. Bedenimizdeki kalp nasıl kan pompalarsa, İzmir de doğudan, Anadolu’nun damarlarından aldığını batıya pompalar, batıdan, Akdeniz’den gelenleri ise doğuya aktarır. Bunun için İzmir bir liman kenti olarak batının en doğusu, doğunun en batısıdır. Yapacağımız tüm çalışmalar, İzmir’in doğal bir liman olma karakterine yaslanacak, şehrin özünden ve coğrafyasından beslenecek." diye konuştu.

Soyer sözlerini şöyle tamamladı;

"İzmir için iki ana hedefimiz var. Birincisi, İzmir’in tüm bölgelerindeki, şehir merkezindeki ve kırsal alandaki refahı herkes için yükseltmek. İkincisi ise İzmir’in Akdeniz geneli; Anadolu ve Balkan kökleriyle entegrasyonunun güçlendirilmesi. Biz, özgür, neşeli ve uyum içinde, yeni bir hayatı İzmir’den inşa etmeye başlayacağız ve bunu tüm Türkiye’ye yayacağız. İzmir’de yakacağımız ateş, har olup hem Anadolu’ya, hem de Akdeniz geneline yayılacak."

Editör: Haber Merkezi