YAĞIZ BARUT / CEREN DUMAN/ İZ GAZETE - Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak amacıyla ‘Koşamayanlar için koşuyoruz’ sloganıyla 6 kıtada 12 ülkede aynı anda yapılan ‘Wings for Life World Run’ yardım koşusuna 5 Mayıs’ta İzmir ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de bu iyilik hareketine destek olmak amacıyla Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi.

‘İZMİR’DE REKOR KIRILACAK’

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak organizasyonun parçası olmaktan dolayı gurur duyduğu ifade eden Soyer, “5 Mayıs’ta büyük bir katılımla farkındalık yaratılacağına inanıyorum. Bu organizasyon insanlığın en çok gurur duyacağı işlerden biridir. Bunun büyümesi için elimizden geleni yapacağız. 5 Mayıs İzmir için rekorların kırılacağı, umutların büyüyeceği bir gün olacak” diye konuştu.

‘DAHA FAZLA İÇİNDE OLACAĞIZ’

Bu tür organizasyonlara daha fazla destek olmak istediklerini dile getiren Soyer, “Bu tür organizasyonlar sadece koşu ve spor organizasyonu değildir. Birlikte olmayı güçlendiren, biraradalığı perçinleyen organizasyonlardır. Her birinde vicdan, kültür ve bir derinlik vardır. Bu tür çalışmaları çoğaltmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

‘ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ’

Farkındalığın yaratılması için Türkiye’de ilk kurulan merkezlerin İzmir’de olduğunu belirten Soyer, “İzmir’e yakışan da budur. Yerel yönetim olarak engelsiz herkesin, engellerin farkında olması gerekiyor. Bu büyümeli ki yerel yönetimler daha fazla müdahil olsunlar, vatandaş da destek olsun. Topyekûn engelliler konusundaki farkındalığı büyütmemiz gerekiyor, daha fazla yatırım yapılması gerekiyor,  bunların hepsi iç içedir. Tek başına farkındalık yeterli değil, belediye olarak da tek başımıza başaramayız, herkesi işin içine katmamız gerekir. Tüm bunları birleştirip koordinasyonu sağlayacağız. Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldıracağız” dedi.

‘HER İNSAN POTANSİYEL OMURİLİK FELÇLİSİDİR’

TOFD adına konuşan dernek başkanın Ramazan Baş ise her insanın potansiyel bir omurilik felçlisi olduğunu söyledi. Her yıl bin ‘den fazla kişinin çeşitli nedenlerle omurilik felci olduğunu ifade eden Baş, “Bilim insanları felce nihai çözüm bulmak için araştırmalarını sürdürüyor. Bu araştırmaların desteklenmesi gerekiyor.  Wings for Life Vakfı tam da böyle bir misyon üstlenmiş durumda. Yaptıkları çalışmalar bizler için büyük umut. 5 Mayıs’ta İzmir’de bizimle bu umudun parçası olan, koşuya katılamasa bile destek çıkan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi